Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszony/zamrożony widget

(Temat utworzony: 06-03-2023 08:33 AM)
603 Wyświetlenia
psapkowski
Apprentice
Opcje

Witam, mam problem z widgetem zegarka na telefon (zewnętrzną aplikacja z Google Play, nie fabryczny Samsunga). Jest on co jakiś czas przez system ubijany, zamraża się. Wykluczyłem go z optymalizacji baterii, z czyszczenia RAMu, zablokowałem w zamykaniu ostatnich aplikacji. Mimo to raz na dobę, dwie się zawiesza. Jakieś pomysły co jeszcze mogę zrobić, żeby aplikacja nie była automatycznie zamykana?

Samsung Note 10 lite, One UI 5.0, Android 13

0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@psapkowski  Witam chodzi o widget pobrany ze sklepu play na zegarek?

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Obawiam się, że to problem samego Widgetu. Bez stosownej aktualizacji producenta problemu nie rozwiążesz.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Edys075  też tak myślę jeżeli to widżet z zewnętrznej aplikacji.

psapkowski
Apprentice
Opcje

Chodzi o widget na telefon (zegarek na ekranie), konkretnie; Simple Gradient Clock Widget, developer Red Swan.

0 Like
psapkowski
Apprentice
Opcje

Mi to wygląda raczej na kwestię optymalizacji systemu, mechanizmów oszczędnościowych i czyszczących bo to nie pierwszy widget, który tak się zachowuje. Czy są jeszcze jakieś ustawienia w opcjach telefonu oprócz tych, które wymieniłem wcześniej, które mogą wpływać na ciągłość pracy aplikacji?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@psapkowski Masz wgrane na telefonie jakieś aplikacje typu "Cleaner", bądź włączone oszczędzanie energii? Niestety problemem jest często słaba optymalizacja samych widgetów przez ich twórców. Jeżeli nie masz żadnego oszczędzania baterii i optymalizacja aplikacji jest wyłączona, możesz jeszcze zresetować ustawienia, żeby upewnić się, czy nie ma jakiejś winy po ich stronie:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

Zapoznaj się z powiadomieniem, które wyskoczy Ci przed resetem. Żadnych danych nie stracisz, więc możesz śmiało robić.

0 Like
Jerry93
Helping Hand
Opcje
Cześć. Mam taki sam telefon jak Ty.
Czy możesz mi powiedzieć czy po aktualizacji do Androida 13 wszystko jest z nim ok?
Czy lepiej śmiga niż na 12?
Pozdrawiam 🙂
0 Like
psapkowski
Apprentice
Opcje
Ani lepiej, ani gorzej, nie zauważyłem znaczących zmian w wydajności. Powiem tak: na pewno nie ma się co bać tej aktualizacji.