Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wifi włącza się samo w nocy

(Temat utworzony: 02-07-2022 10:24 AM)
4476 Wyświetlenia
MirpoopriM
Pioneer
Opcje
Cześć 
Korzystam z rutyny Bixby która wlacza wifi i dane komórkowe jeśli budzik zadzwoni w przedziale czasowym 6:00-9:00. Mój problem dotyczy dni, kiedy nie włączam budzika, więc rutyna nie działa. 
Wifi wlacza sie samoczynnie w środku nocy, pytanie dlaczego? Telefon leży ciągle w tym samym miejscu, więc zasada automatycznego łączenia po przyjściu do domu nie powinna działać. Macie jakieś pomysły? 

image

0 Like
11 Odpowiedzi
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
Być może masz włączone auto WL WiFi?Screenshot_20220702-103408_Settings.jpg
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
Ustawienia -> połączenia -> WiFi -> trzy kropki -> Zaawansowane
MirpoopriM
Pioneer
Opcje
Tak, mam włączone "Włącz wifi automatycznie". Ale skoro telefon leży w tym samym miejscu to ta funkcja nie powinna mieć znaczenia.
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@MirpoopriM spróbuj wyłączyć tę opcję. Oprócz tego warto zresetować ustawienia sieciowe na telefonie poprzez:
Ustawienia> Zarządzanie ogólne> Resetowanie> Reset ustawień sieciowych.

botakjest
Pioneer
Opcje
Witam, od aktualizacji na andorida 13 telefon sam włącza wifi nawet w miejscach kiedy nie ma połączenia. W ustawieniach inteligent Wifi jest wyłączona funkcja "automatycznie włącz/wyłącz wifi". A jest to bardzo irytujące. 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początku zrobić reset ustawień sieciowych.
botakjest
Pioneer
Opcje
Właśnie nic nie pomogło 😕
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@botakjest  Witam

Może jakieś rutyny są ustawione, który mają ustawione np. że mają w określonym czasie lub lokalizacji włączać wifi...

botakjest
Pioneer
Opcje
No właśnie nic takiego nie jest ustawione, wcześniej przed aktualizacją wszystko było okej i nic nie zmieniałam po aktualizacji
0 Like