Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wifi 1 ulubione , reszta nie widzi

(Temat utworzony: 24-11-2023 01:04 PM)
854 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Jestem w bloku mieszkalnym , 20 urządzeń , 20 sieci mnie widzi , jestem połączony ze swoją siecią wifi.
Czy jest jakaś opcja abym był niewidoczny dla innych urządzeń i sieci wifi niż ulubione? Wchodzisz do marketu Euro i wszystkie telewizory chcą z twoim telefonem gadać, a oprócz tego wifi cię szpieguje 
Czy wifi ma ustawienia albo program , czy urządzenia i telewizory tylko ulubione a reszta nie widzi, nie ma mnie 

W opcji nie przeszkadzać są tylko powiadomienia i rozmówcy ulubieni , innych wywala , jestem niewidoczny 

image

18 Odpowiedzi
cccccc1
Voyager
Opcje
Mogę się mylić, ale ty tylko w telefonie masz odbiornik wifi, nie nadajesz sygnału no chyba, że masz włączony router w telefonie. W domu w swoim routerze możesz ukryć swoja nazwę sieci.

A co do szpiegowania to nie bądź taki, bo agent specjalny oddelegowany do sprawdzania gdzie jesteś straci prace 😁
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Tak jak napisał @cccccc1. Twój telefon nie jest widziany dla innych jako sieć Wi-Fi, chyba, że włączyć w telefonie opcję rotuera Wi-Fi. Wchodząc do sklepu to Ty widzisz inne urządzenia i możesz się z nimi połączyć. Inni użytkownicy będą widzieć Twój telefon tylko jeżeli masz włączony Bluetooth.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. To są sieci zapisane w historii, dla szybszego ich połączenia, możemy ich łatwo też usunąć z listy. Żeby telefon udostępniał sie jako router przez WiFi musi byc włączony hotspot.1700838897026.jpg
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Nawet jak wyczyszczę historię i tak pojawią się u mnie inne sieci , inne telewizory i urządzenia , oczywiście jest kwestia haseł aby się z nimi połączyć , ale skoro ja widzę inne sieci , one widzą mnie.
Koledzy wejdźcie proszę do sklepu w Galerii Handlowej i zobaczycie co wam się pojawia. Co do szpiegowania wifi to kolejny temat zabezpieczeń. Tego tematu nikt nie porusza , bo to luka w systemie, jedyną możliwością jest wyłączanie wifi, wyłączanie lokalizacji aby szpiegujące google nie dawały wam raportu gdzie bywacie i po co , gorzej jak chcecie 1 z wielu sieci włączyć u siebie , jak dla innych być niewidocznym , czy można jakoś podobnie jak bluetooth ? 1 : 1

Ps. Na routerach jest podobnie , jest widoczny do włamań
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@nowan2020, skoro już chcesz wchodzić w takie poważne tematy, to powiem Ci tak. Już są dostępne analizy, które wskazują, że wyłączenie lokalizacji w smartfonie nic nie daje, ta funkcja nadal jest włączona dla wujka Google i korporacja nadal widzi Twoją lokalizację. Jedyne rozwiązanie to fizyczne usunięcie modułu. A nawet jak to zrobisz, to można Ciebie śledzić po wieżach BTS, więc musisz usunąć kolejne moduły.

Jeśli chodzi o WiFi, to dopóki go nie udostępniasz w trybie routera, tak jak wspominają koledzy, zwykłe urządzenia typu telewizorów w galerii Ciebie nie widzą. A jeśli chodzi o szpiegów, to dla nich nawet wyłączenie całkowite WiFi nie zrobi różnicy, bo moduł WiFi może pozostać w trybie głębokiego czuwania i nadal będzie widoczny. Więc ponownie tylko fizyczne usunięcie modułu rozwiąże problem.

Czyli musiałbyś kupić telefon z przyciskami sprzed 20 lat.

Ale nie ma tak naprawdę takiej potrzeby, dopóki nie jesteś prezydentem Polski, nikt szczegółowo nie będzie Ciebie śledził, prędzej wpadniesz na phishing, niż na zaawansowane techniki inwigilacji zarezerwowane dla VIPów (ponieważ są drogie, czasochłonne i co chwilę tracą na skuteczności, więc są wykorzystywane tylko w wyjątkowych sytuacjach).

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

cccccc1
Voyager
Opcje
Proszę o informację co to za luka w systemie związana z wifi.
W google można wyłączyć historię lokalizacji i nie będzie ona nigdzie zapisywana.

Co do namierzania wifi telefonu nie ma takiej opcji, bo telefon zanim się nie połączy nie jest widoczny dla nikogo, zresztą można włączyć automatyczne włączanie wifi i nie bedzie włączone w galerii handlowej.

A żeby żyć spokojniej polecam nokie 3210, bateria długo trzyma, nie ma internetu, google, gps, wifi etc.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Koledzy , bardzo dziękuję za sugestie i wypowiedzi.
Dzięki temu poszperałem w swoich ustawieniach wifi
1. Wyłączyłem hotspoty
2. Usunąłem historię wifi
3. Wszedłem w tryby i procedury
4.wyłączyłem skanowanie urządzeń
5.wyłaczyłem przełączanie na lepszą sieć
Pytanie :
1. Jak dodać certyfikat sieci własnej
2. Jak / tryb czarny /w oszczędzaniu energii wyrzucić wifi , czy tylko ręcznie ?
3.Jak ustawić priorytet wifi, rezygnacja z auto
4. Jak wyłączyć wifi w trybie Nie Przeszkadzać ?1700901692649.jpg1700901692673.jpg1700901692696.jpg1700902039284.jpg
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Cześć. Można robić wiele rzeczy, ale dobrze jest wiedzieć co się chce osiągnąć i jak to zrealizować. Mógłbym analizować każdy punkt i pytać po co to i czemu ma służyć. Można sobie utrudnić życie a bezpieczniej nie będzie. Jak zostało wspomniane dopóki telefon się nie podłączy do danej sieci WiFi nie będzie widoczny dla nikogo podłączonego do tej sieci. Faktycznie można włączyć na nim Intelligent WiFi>Auto wł,/wył. WiFi i nie będzie się automatycznie włączał w Galerii. Co do widoczności nazwy i niektórych parametrów swojego routera w bloku mieszkalnym przez 20 sąsiadów to ... właściwie w czym jest problem ? Przecież nazwa nie musi być dokładną lokalizacją właściciela z jego imieniem, nazwiskiem, adresem, telefonem, przysłowiowym numerem kołnierzyka. Dla sąsiadów są fajne nazwy np, nocny imprezowicz, wesoła sąsiadka albo jakaś inna dowolna sugerująca kogoś innego :winking-face: . Oczywiście jak tu też zostało wspomniane nazwę i parametry można ukryć .... ale to nie jest żadna przeszkoda nawet dla średnio zaawansowanego hakera. Nawet najprostsze stare 10 letnie oprogramowanie hakerskie widzi wszystkie ukryte routery z dwa razy większą ilością ich parametrów niż sąsiedzi widzą dla tych rozgłaszanych nazw. Grunt to porządne zabezpieczenie routera (temat rzeka) tutaj wspomnę tylko hasło dla admina routera (np. g9kH45uEsz3x, czas na złamanie: wieki :smiling-face: ).

Screenshot_20231125_091907_Chrome.jpg

0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Mam router Asus RT-AX88U i aplikację do tego na telefon, bez logowania, bez hasła , bez nazwy admina, do aplikacji = ustawiam na routerze wszystko co chcę, zgłaszałem z pół roku temu problem , odpisali że dziękują i pracują nad tym i nic , bez zmian , także nie wierz tylko w routery1700906936585.jpg
0 Like