Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Widoczność zdjęć w galerii, brak możliwości wysłania.

(Temat utworzony: 11-08-2019 08:32 AM)
22254 Wyświetlenia
Agata21
Journeyman
Opcje

Witam,

Niestety nie wiem na czym polega problem galerię zdjęć mam zsynchronizowaną z kontem Samsung Cloud, widzę wszystkie zdjęcia w galerii, jednak, kiedy chcę je importować na stronę wywołującą zdjęcia, wysłać za pomocą maila bądź innych komunikatorów widzę ich nieznaczną część, próbując pobrać zdjęcia na telefon wyskakuje komunikat: błąd pobierania.

Będę wdzięczna za wskazówki jak rozwiązać te sytuacje.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
marlet3
First Poster
Opcje
Nic nie ma
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
W takim razie proszę wykonać wskazówki podane w pierwszym poście
0 Like
marlet3
First Poster
Opcje
No ok ale to nie rozwiązuje problemu, że znikły zdjęcia a zajmują miejsce - a było ich dużo. Czy jest jakiś sposób na odzyskanie zdjęć, których nie widać, albo chociaż zrobić tak aby zwolnić pamięć?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marlet3  Witam

Skoro sie wyświetlają w Google Photos to znaczy że została zrobiona kopia zapasowa, po aktualizacji raczej nie mogłu się usunąć jeżeli były w pamięci urządzenia. Kosz był sprawdzany?

marlet3
First Poster
Opcje
W koszu ani nigdzie indziej ich nie można znaleźć, a miejce zajmują. Nowe zdjęcia zrobione po aktualizacji widnieją we właściwym katalogu i poprawnie się wyświetlają w galerii. Nawet zrobiliśmy z pracownikiem serwisu Samsung takie coś, że nowo zrobione zdjęcie szukaliśmy po nazwie, żeby sprawdzić ścieżkę dostępu (gdyby uledla zmianie) - nowe zdjęcia są, a wcześniejszych nie ma 😞 a pamięć zajęta. Nawet wgrałem inny program do przeglądania zdjęć i też nic nie pomogło. Hmmm, co dalej? - proszę o pomoc, pomysły itp
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@marlet3 @PrzemekM Może w celu zwolnienia miejsca na pamięci urządzenia, zdjęcia zostały skopiowane do chmury Google, a z telefonu zostały usunięte. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper2  też tak mogło być

Taki_jeden
First Poster
Opcje
Aplikacje ogłoszeniowe "Allegro Lokalnie" oraz "OLX", widzą tylko 3 albumy ze zdjęciami/filmami, jak na załączonym screenie, których w rzeczywistości jest znacznie więcej. Apki w najnowszych wersjach. Mają uprawnienia do zdjęć i filmów w ustawieniach OS. Katalogi ze zdjęciami są w standardowych katalogach OS: "DCIM" oraz "Pictures". Do przeglądania i katalogowania zdjęć i filmów, używam preinstalowanej przez Samsung apki "Galeria". 

Np z poziomu aplikacji ogłoszeniowej Vinted, są dostępne wszystkie albumy.

Sprzęt: S21 FE SM-G990B/DS, OS: Android 14 z aktualizacjami z dnia 1.11.2023 oraz nakładką One UI 6.0. Problem występował także na OS w wersji 13 i One UI 5.1.

Czy to ograniczenie aplikacji, OS czy nakładki?

image

0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
A zaznaczone w galerii jak masz pokazuj wszystkie albumy?
0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
No patrz sprawdzałem na s23u i też mam tylko aparat zrzuty ekranu i pobrane pomimo zaznaczone pokazuj wszystkie albumy dziwne. Dawno nic nie wystawiałem i nie dopatrzyłem tego
0 Like