Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ustawienia dźwięków powiadomień, SMS oraz połączeń

(Temat utworzony: 27-03-2019 01:07 PM)
175410 Wyświetlenia
Kubaery
Journeyman
Opcje

Dziś zauważyłam,że nie ma możliwości ustawienia dźwięków powiadomień oraz wiadomosci w S10 + .

Dźwięk po ustawieniach jest ten sam dla powiadomień jak ich wiadomości. Słyszałam o tym samym problemie w Huawei P20 . Ktoś coś słyszał bądź wie jak to zmienić? Przeczesalam cały telefon i bez skutku. 

Przejdź do rozwiązania
758 Odpowiedzi
slusar_o2
Journeyman
Opcje

s10e. Problem mam z dźwiękami powiadomień aplikacji E-mail (ściągnąłem z galaxy store, bo nie było jej preinstalowanej). Ma ona inny dźwięk powiadomień niż reszta aplikacji i nie umiem go zmienić. Wszystkie odpowiedzi i sugestię na forum mówią, żeby szukać w "ustawienia - powiadomienia - ostatnio wysłane (aplikacje) - e-mail", ale ja tam nic nie umiem znaleźć (screen poniżej). W samej appce też nie ma odpowiednich ustawień.

Tak po prawdzie to nie jestem w stanie ustawić w żadnej aplikacji innych dźwięków,  korzystając z ustawień systemowych.

Jest jakieś rozwiązanie?

Screenshot_20200114-100318_Settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@slusar_o2, próbowałeś zmieniać dźwięk po wejściu np. do opcji Nowe wiadomości? Musisz klinąć na daną opcję żeby zobaczyć dodatkowe ustawienia.

Screenshot_20200114-104528_Settings-fixed.jpg

slusar_o2
Journeyman
Opcje
Dzięki, nie wiedziałem, że opcje są "klikalne"
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@slusar_o2, nie ma sprawy! Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community.

0 Like
eingrad
First Poster
Opcje

mam telefon a40 i to jest jakas tragedia co na tym telefonie sie odbywa pod kazdym wzgledem..mam zawsze ustawiona tylko wibracje do polaczen ale do sms chcialbym miec dzwiek udalo mi sie to zrobic jest dzwiek przy sms ale da sie zwiekszyc glosnosc? bo ja nie jestem w stanie tego zrobic..potrzebuje dzwiek smsa jak najglosniej ustawiony wibracje przy polaczeniach a wszystkie inne aplikacje wyciszone..da sie zrobic cos takiego jak tak to jak ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@eingrad, siłę głosu powiadomień wiadomości możesz zmieniać za pomocą zsunięcia górnego paska lub przechodząc do ustawień telefonu (Ustawienia > Dźwięki i wibracja > Głośność). W ustawieniach dźwięku możesz również ustawić wibracje dla połączeń przychodzących. Odnośnie drugiego pytania to spróbuj ustawić opcję Nie przeszkadzać w taki sposób jak opisałeś (Ustawienia > Powiadomienia > Nie przeszkadzać). Do wyjątków musisz dodać aplikacje, które mają przesyłać powiadomienia.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@eingrad proponuję skorzystać z wybrania trybu cichego w powiadomieniach każdej z aplikacji, która ma nie generować dźwięków. Wtedy powiadomienia będą dostarczane, ale bez dźwięków. :winking-face: Troszkę klikania, ale efekt murowany.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
eingrad
First Poster
Opcje

no niestety nie,bo jezeli mam wlaczony tryb wibracyjny i zsune gorny pasek to moge tylko zmienic glosnosc mediow,powiadomienia i system sa takim wyblaklym kolorem zaznaczone i niemozna tam nic zmienic jak wchodze w (Ustawienia > Dźwięki i wibracja > Głośność) to jest tak samo

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@eingrad  Chyba nie zrozumiałeś co napisał kolega @Szewcu72 

Screenshot_20200120-191654_Settings.jpg

0 Like
eingrad
First Poster
Opcje

niewiem ja mam chyba jakis trefny model mam ustawiony tryb wibracyjny tryb dzwieku wibracja w ustawieniach powiadomien sms mam ustawione "styl powiadomienia" dzwiek, dzwiek alpha(rodzaj dzwonka) wibracja tez jest wlaczona tym suwakiem i mimo to jak dostaje smsa nie ma zadnego dzwieku a co najlepsze wczoraj byl,tylko ze byl bardzo cicho i stad moje pytanie jak podglosnic ten dzwiek sms ale teraz mimo ttych ustawien co podalem nie ma wogole dzwieku

udalo mi sie to zrobic ktos wyzej chyba pisal o tym w ustawieniach dzwieku dalem dzwonek jako cichy i jest teraz ok..ale jestem pewien ze z tym moim egzemplarzem jest cos nie tak tam na kazdym kroku jest cos zle..moze to nie tu temat ale jak daje aparat np to tam sa takie "grzybki"(niewiem wogole co to oznacza) to po lewej sa 2 a po prawej 3 to jak dam na te 2 i chce zrobic zdjecie z bliska to nie da sie zlapac ostrosci wogole..jestem przekonany ze cos z tym tel jest nie tam albo ja jestem takim amatorem..sam juz niewiem

0 Like