Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UPDAY NEWS

(Temat utworzony: 22-06-2021 06:12 PM)
7202 Wyświetlenia
jigga10
Journeyman
Opcje
Cześć. 
Podpowie mi ktoś jak wyłączyć tę zakładkę UPDAY NEWS, która wyświetla się po przesunięciu ekranu w lewo?
Kiedyś tego nie miałem, włączyłem na próbę i teraz żałuję. Aplikacja to same clickbaity w powiadomieniach, badziewane informacje i w większości informacje o koronawirus i nic więcej. 
Jak pozbyć się tego badziewia?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jigga10  Cześć 

Będąc na pulpicie robimy na ekranie efekt uszczypnięcia, pokażą na się pulpity z możliwością ich konfiguracji. Przesuwamy w prawo aby był widoczny pulpit z Update News i przełączamy niebieski przycisk na wyłącz.

Screenshot_20210622-182737_One UI Home.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

33 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jigga10  Cześć 

Będąc na pulpicie robimy na ekranie efekt uszczypnięcia, pokażą na się pulpity z możliwością ich konfiguracji. Przesuwamy w prawo aby był widoczny pulpit z Update News i przełączamy niebieski przycisk na wyłącz.

Screenshot_20210622-182737_One UI Home.jpg

jigga10
Journeyman
Opcje
Super, udało się, dzięki. Czyli aplikacja jest teraz całkowicie wyłączona i powiadomień również nie bedzie?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jigga10  Tak jest wyłączona i nie powinno być powiadomień. Jakby jednak coś się działo to można śmiało tutaj pisać :smiling-face:

jigga10
Journeyman
Opcje
Niestety nadal dostaje powiadomienia z tej aplikacji o różnych informacjach, a wyłączone wszystko wg podanej instrukcji.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jigga10  Jeżeli nie jest nie potrzebna można ją odinstalować lub wyłączyć.  Czy podać instrukcje jak to zrobić?

0 Like
jigga10
Journeyman
Opcje
Nie trzeba, znalazłem.
Wyłączyłem aplikację upday news. Ale ona znajduje sie w aplikacji Samsung free. Czy te aplikacje również musze wyłączyć?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jigga10  Samsung Free zastępuje od jakiegoś czasu Update. Obydwie można wyłączyć jeżeli są niepotrzebne. 

jigga10
Journeyman
Opcje
Ciekawa sprawa. Aplikacji Samsung free nie da się wyłączyć, funkcja wyłącza nie jest w ogole podświetlona.
Wymusić zatrzymanie mozna jak najbardziej co widać na załączonym screenshocie. Screenshot_20210623-110801_Settings.jpg
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@jigga10 Wyłączyć jej nie możesz, natomiast aby ograniczyć jej wpływ, wyłącz powiadomienia dla tej aplikacji oraz w opcji zezwoleń odmów jej dostęp do pamięci.

0 Like