Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Udostępnianie grupom

(Temat utworzony: 21-04-2024 07:45 PM)
1061 Wyświetlenia
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Witam. 
Mam problem z dodaniem numeru telefonu do ustawień konta w S 23 ultra.
 Chciałem udostępnić notatki drugiej osobie ale nie mogę tego zrobić z powodu nie przypisania numeru.... ale nawet udostepnianie profilu nie działa przez to. 
Po wejściu w ustawienia i wybraniu "udostepnianie grupom " o którym mówiła instrukcja dodadnia nadal nie mogę dodać swojego numeru. 
Ktoś ma podobny problem??
Zdjęcia problemu w komentarzach 
18 Odpowiedzi
relativ
Helping Hand
Opcje

Czyli pewnie w Menedżerze kart SIM też nie widać nazwy operatora i numeru tel. karty Sim. Może jakaś stara karta i nie ma niej zapisanego numeru. Wspominałeś. że w domu wsadzisz inną (jeżeli z innego tel. to warto najpierw sprawdzić czy tam widać nr w Menedżerze). Może trzeba będzie wymienić SIM-a. Na tych nowych kartach zarówno SIM jak i e-SIM są już zapisane numery.

0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Nową kartę otrzymałem 1 kwietnia więc powinna być już z tych nowszych :smiling-face: - przenosiłem abonament z virgin na premium.
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

No to może też być kwestia operatora. Ja mam Plus i Orange zarówno SIM-y jak i e-SIM-y i na wszystkich telefonach nie ma problemu z widocznością numerów.

0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
To szkoda bo coś czuję ,że przez to mam problemy z tym udostępnianiem.......
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Jak masz jakiegoś znajomego któremu na tel. wyświetla się normalnie nr. w Menedżerze to poproś go na chwile o kartę i wsadź do swojego tel. Przynajmniej wtedy będziesz pewny, że to karta. Jeśli chodzi o tel. a masz taki jak ja to o ile nie jest coś namieszane z oprogramowaniem to powinno wszystko działać prawidłowo.

0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Kartę orange wyświetla ok. Więc na 100% już wiem ,że wina u operatora ......
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

No to pozostaje tylko skontaktowanie się z operatorem czy może coś z tym zrobić albo .....zmiana na operatora z 'normalnymi' SIM-ami, powodzenia 🤗 .

0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Ok. Sprawa załatwiona- znalazłem info w necie o wykorzystaniu iPhone :smiling-face: wrzuciłem na 5 minut kartę do starego iPhone i info o numerze zostało zapamiętane.
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Też gdzieś widziałem jakieś patenty na wpisanie numeru tel. na SIM-a ale tam ktoś to robił przy pomocy jakiejś starej Nokii z Symbianem, to z iPhonem też widziałem. Jakbyś poszedł do operatora to też by ci wgrali numer na SIM-a (oczywiście jakbyś trafił na ogarniętą obsługę). Najważniejsze, że poszło do przodu, gratuluję🍾