Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Udostępnianie grupom

(Temat utworzony: 21-04-2024 07:45 PM)
1059 Wyświetlenia
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Witam. 
Mam problem z dodaniem numeru telefonu do ustawień konta w S 23 ultra.
 Chciałem udostępnić notatki drugiej osobie ale nie mogę tego zrobić z powodu nie przypisania numeru.... ale nawet udostepnianie profilu nie działa przez to. 
Po wejściu w ustawienia i wybraniu "udostepnianie grupom " o którym mówiła instrukcja dodadnia nadal nie mogę dodać swojego numeru. 
Ktoś ma podobny problem??
Zdjęcia problemu w komentarzach 
18 Odpowiedzi
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Zdjęcia problemu 1713721563820.jpg1713721563840.jpg1713721563872.jpg1713721563893.jpg
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Cześć. Zakładam, że masz aktualne wszelkie oprogramowanie a zwłaszcza apk Konto Samsung (u mnie na S23U wersja 14.9.00.4). Profilaktycznie można zrobić Wipe cache partition. Masz w tel. kartę SIM czy e-SIM ? Są jakieś problemy z połączeniami ? Spróbuj wyłączyć kartę Sim, e-SIM w Menedżerze kart SIM albo jeszcze lepiej wyjmij fizycznie kartę SIM lub usuń e-SIM. Powtórz dodawanie numeru w Udostępnianie grupom (przy usuniętych SIM- ach !). Interesuje mnie jaki komunikat się pojawi zamiast tego 'Błąd dodawania numeru telefonu. Spróbuj ponownie'. Jeżeli będzie to np. ' Włóż kartę SIM i spróbuj ponownie.' to włóż kartę SIM i włącz tel. Sprawdź nazwy punktów dostępu operatora ewentualnie zainstaluj jego wiadomości konfiguracyjne. Uruchom Menedżer kart SIM, powinna się uruchomić funkcja aktualizacji kart SIM, która sprawdzi obecność nowych i usuniętych kart SIM. Powinna się pojawić nazwa operatora i numer tel. karty Sim. Teraz powtórz dodawanie numeru w Udostępnianie grupom.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy funkcja Quick Share działa poprawnie? Numer telefonu powinien zostać wykryty automatycznie i powinien być widoczny w miejscu dodawania numeru. Czy wykonywałeś połączenie telefoniczne za pomocą VoLTE?

0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Niestety dalej to samo.... pierwszy komunikat "włóż kartę sim" ,a kolejny to " błąd dodawania numeru telefonu " 1713774495973.jpg1713774496020.jpg
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Masz możliwość włożenia innej karty SIM ? Robiłeś Wipe cache partition ? Spróbuj wyczyścić pamięć cache apk Konto Samsung.

0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Wipe cache zrobione. Pamięć cache konta samsung zrobione. W domu spróbuję z inną kartą SIM.
0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Quick share działa poprawnie tak samo jak VoLTE
0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
W ustawieniach udostepnianie grupy nawet w tej chwili usunąłem dane osobowe - co ciekawe teraz kazali czekać 7 dni . Zobaczymy co będzie dalej ...
0 Like
Tomaszpow
Pioneer
Opcje
Bawiąc się w ustawieniach nawet w informacji o telefonie pokazuje numer telefonu jako nieznany i pewnie tutaj tkwi problem.1713776065019.jpg
0 Like