Telefon kupilam pod kątem studiów i możliwość transkrypcji nagranych wykładów na tekst i funkcje "Podsumowanie" które miało zastąpić tradycyjnie notatki . Niestety po pierwszym poważnym tescie transkrypcji jestem rozczarowana. Nagrałam 2h wykład który kilkukrotnie próbowałem przetworzyć na tekst. Transkrypcja za każdym razem zatrzymuje/zawiesza się w przedziale od 35% do max 45%. Przesłuchałam nagranie pod kątem jakość dźwięku i nie znalazlam w nim żadnych zakłóceń lub szumów które moglyby zniekształcić dźwięk. Telefon jest po najnowszej aktualizacji 6.1 w związku z czym przyczyną nie jest również brak aktualnego oprogramowania telefonu.
Najlepiej zgłosić sugestię do Samsungahttps://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C4%99-do-firmy-samsung/td-p/2593528
Może nagranie jest za długie. Skoro się zawiesza ja bym podzielił to nagranie (ten plik nagrany) na 2 części lub może nawet 3 jeśli transkrypcja nie chciałaby się zrobić.
U mnie transkrypcja długiego nagrania zawieszała się gdy chciałem ją zrobić przy transmisji danych przez sieć komórkową. Po Wi-Fi poszło już dobrze, choć jakość transkrypcji pozostawiała wiele do życzenia