Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

szybkość wifi

(Temat utworzony: 19-02-2021 07:46 PM)
1454 Wyświetlenia
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Witam 
Jaką realnie prędkość pobierania i wysyłania danych po wifi mogę uzyskać w A 40 przy światłowodzie 600/100 Mb/sek. Modem to FunBox 6.
Z góry dzięki za pomoc 
Sławek 
Przejdź do rozwiązania
34 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzesiek_K, W Android 14 już nie wyświetla się prędkość sieci Wi-Fi. Prędkość sieci możesz sprawdzić w ukrytym menu Labs. Szczegóły znajdziesz w poniższym temacie

WiFi brak info o prędkości połączenia z siecią
https://eu.community.samsung.com/t5/dyskusje/wifi-brak-info-o-pr%C4%99dko%C5%9Bci-po%C5%82%C4%85czen...

Grzesiek_K
Journeyman
Opcje
Mam, dziękuję działa. Poprzednio było lepiej, co komu przeszkadzało?
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzesiek_K, Niestety nie znamy powodu, dla jakiego informacja o prędkości sieci Wi-Fi została usunięta z podstawowego menu. Pomimo że użytkownicy zgłaszali jej brak w trakcie programu beta, to nie została ona przywrócona. Na ten moment możemy jedynie prosić o przywrócenie tej informacji, zgłaszając sugestię do firmy Samsung.

[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...

0 Like
Pabluss
First Poster
Opcje

Od jakiegoś czasu maksymalna prędkość Wifi jest 72mb/s. I nie mam pojęcia jak to zwiększyć. Na drugim telefonie prędkość jest w granicach 300 mb/s.
Jak wyłączę Wifi i pracuję na danych komórkowych to prędkość jest wyższa.

Próbowałem wszystkiego:

- resetowanie ustawień sieciowych - bez zmian.

- resetowanie ustawień fabrycznych - bez zmian

Na telefonie jest tylko family link, ale myślę że to nie powinno mieć wpływu. Gdzie szukać rozwiązania żeby tą prędkość zwiększyć ?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Pabluss Być może łączysz się z pasmem 2.4 GHz. Sprawdź, czy możesz zrobić test z pasmem 5 GHz i przetestuj prędkość.