Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

szybkość wifi

(Temat utworzony: 19-02-2021 07:46 PM)
1460 Wyświetlenia
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Witam 
Jaką realnie prędkość pobierania i wysyłania danych po wifi mogę uzyskać w A 40 przy światłowodzie 600/100 Mb/sek. Modem to FunBox 6.
Z góry dzięki za pomoc 
Sławek 
Przejdź do rozwiązania
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Witam @PrzemekM
Dokładnie inne urządzenia u mnie z kartami wifi6 mają down i up maksymalne takie jak parametry mojego łącza domowego, próbowałem resetować ustawienia sieciowe w telefonie jak i w FunBoxie 6, resetowałem również telefon ale dalej jest to samo. Dziwi mnie również to że wchodząc w ustawienia wifi w telefonie pod nazwą sieci w tabelce Bezpieczeństwo i Prędkość sieci jest wartość 600 Mb/sek a nie 1000 Mb/sek lub 1Gb/sek, przy karcie wifi6 to powinno być normą.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Slawek23, wygląda na to, że ten model pracuje mniej więcej z taką prędkością Wi-Fi. Zerknij do poniższego wątku.

A52s 5g niska przepustowość wifi
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-a/a52s-5g-niska-przepustowo%C5%9B%C4%87-wifi/td-p/4...

Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@mirudo24 dzięki za podpowiedź, kurcze szkoda że zastosowali wifi6 i nie można w pełni wykorzystać jej możliwości, karta ax, a tak jakby siedziała tylko ac...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Slawek23, proszę bardzo. Możesz jeszcze zadać pytanie za pomocą aplikacji Samsung Members. Masz tam możliwość rozpoczęcia czatu tekstowego lub skorzystania z pomocy zdalnej w zakładce Wsparcie. Jak uda się dowiedzieć czegoś ciekawego to koniecznie daj znać.

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Sprawdziłem dziś na smartfonie s22 ultra i faktycznie prędkość w speed test. Na wi fi 6 max 125mb /s przy samych routerze. Mimo ze telefon pokazuje ze się synchronizuje na 1.2Gbs czyli relnie powinno być koło 600mb/s dziwne. Jakie radio ma s22 ultro wogule ? 1.2Gbs czy 2.4Gbs/s
0 Like
mrmipo
First Poster
Opcje

Jak dobrze pamiętam w informacji o połączeniu pokazywało się ponad 2Gb ale to bez różnicy co tam pokazuje wyniki speed testu pokazują jakieś śmieszne wartości 😕 co ciekawe czasami po restarcie telefonu przez chwilę udawało mi się zrobić test z wynikiem nawet ponad 800mb/s ale powtórzenie testu zaraz po kończyła się powrotem do wartości 150-300mb/s ewidentnie coś jest z softem albo samym radiem/prockiem wiadomo mamy w polsce półprodukt w porównaniu do wersji US ...  W ostatniej informacji od suportu mam że usterka zostanie naprawiona w jednej z najbliższych aktualizacji ale kiedy to będzie to nie wiadomo ...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paramedic88@mrmipo, zauważyłem też, że dużo zależy od tego jaki serwer testowy wybierzemy. Najlepsze wyniki uzyskuję na czeskim serwerze Warnet.cz s.r.o. gdzie wartości na S22 Ultra miałem takie jak moje łącze czyli około 600/200. Na Galaxy Z Fold4 również mam podobne wyniki.

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Hmm a jak go wybrać możesz podlinkować ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paramedic88, uruchom aplikację Speedtest by Ookla i przed rozpoczęciem testu wybierz serwer, o którym wspomniałem w poprzedniej wiadomości.

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Zrobiłem faktycznie i działa kurcze. Mam 800 Mb/s dw i up 92Mb/s kurcze o co chodzi czemu na polskich serwerach samsung ma 145 mimo ze na kompie mam kolo 800 na wi fi . Dziwne. Czyli coś z softem musi być
0 Like