Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

synchronizacja wpisów pomiędzy kalendarzami

(Temat utworzony: 19-02-2020 04:02 PM)
4932 Wyświetlenia
jwigl
First Poster
Opcje

Witam 

mam 3 pytania dotyczące kalendarzy w telefonie: 

1. czy istnieje sposób na usunięcie kalendarza z telefonu - w folderze/zakładce mój telefon mam 4 różne kalendarze?

2. pomimo wielu prób nie mogę zsynchronizować wydarzeń z Mojego kalendarza z kalendarzem Samsung Calendar na koncie Samsunga - nie udało się to nawet Konsultamtowi  Infolinii Samsunga po podłączeniu zdlnym do mojego telefonu. Czy jest jakiś sposób aby wydarzenia z kalendarzy w folderze Mój telefon pojawiały się w Samsung Calendar i odwrotnie.

3. czy możan w jakiś sposób synchronizować wydarzenia z kalendarza w Outlooku z Samsung Calendar za pomoca aplikacji Smart Switch?

0 Like
20 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jwigl kalendarze zaczytywane są z ustawień poszczególnych kont dodanych do telefonu. Jeżeli nie chcesz, aby wyswietlały się jednego z nich wyłącz go.

Sprawdzałeś co się dzieje po uaktywnieniu wszyskich i wymuszeniu recznej aktualizacji?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
borys-waw
First Poster
Opcje
Od pewnego czasu straciłem synchronizację caldav w Samsung Calendar na A51. Używam apki caldav sync. Usunąłem konto caldav z telefonu i utworzyłem jest ponownie. 
W chwili obecnej pomimo ponownego utworzenia konta caldav poprzez caldav sync, aplikacja kalendarz we ogóle nie widzi konta caldav. 
Czy ktoś zna wyjaśnienie?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@borys-waw Android nie wspiera kont CalDav i trzeba kombinować z aplikacjami zewnętrznymi i to może doprowadzać do problemów za każdym razem, gdy na telefon wyjdzie nowa aktualizacja oprogramowania. Poza Caldav sync, masz jeszcze możliwość operowania tym kontem przez aplikację OpenSync i z tego co widzę, konta OpenSync pokazuje się w kalendarzu Samsung, więc być może musisz po prostu zmienić aplikację.

0 Like
borys-waw
First Poster
Opcje
Caldav-sync również pokazuje się w kalendarzu. Ostatecznie po rozmowie z obsługą techniczną S, pomogła reinstalacja apki CalDav-Sync.
0 Like
D1930
Voyager
Opcje
Jak w temacie. Chodzi mi o synchronizację kalendarzy Samsung wbudowanych w tablet i telefon. Oba urządzenia z tym samym kontem Samsung oczywiście. Kiedyś mi to działało, ale przestało. Nie wiem, co zepsułem. 😟
Kalendarze wzajemnie się nie widzą. Każdy żyje sobie oddzielnie, więc ten w telefonie traktuję priorytetowo i czasem go backupuję, a potem ściągam na tablet z Samsung Cloud.
Oczywiście automatyczna synchronizacja jest włączona.
Działa (?) też synchronizacja ręczna w obu kalendarzach.
Klikam ręcznie i dostaję komunikat, że synchronizację przeprowadzono,
ale nic nie jest przesyłane - w stosownym miejscu w Samsung Cloud widnieje wpis: Elementów 0 do synchronizacji.
Coś podpowiecie? Macie dziś dobrą passę! 😉
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@D1930  Dzień dobry 

Na którym kalendarzu ustawiasz wydarzenie na tablecie czy telefonie?

0 Like
D1930
Voyager
Opcje
Najczęściej na telefonie, ale chciałbym i tu i tu.
Teraz robię wpisy na telefonie i raz, dwa razy w mies. robię backup w chmurze i ściągam go na tablet..
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@D1930  Wyczyść dane aplikacji kalendarz   może coś się zawiesiło 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z opisu wynika, że problem występuje na tablecie. Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Samsung Cloud na tym urządzeniu. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Samsung Cloud > Pamięć > Wyczyść dane. Do kompletu wykonaj wipe cache partition oraz repair apps. Zabiegi nie usuwają żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[Poradnik] Jak wykonać zabieg repair apps?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...