Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart Switch - problem z przeniesieniem danych z Huawei P8 Lite na Samsung Galaxy S9 (nie można nawiązać połączenia)

(Temat utworzony: 26-01-2019 09:23 PM)
9599 Wyświetlenia
AnnaMariaW
Explorer
Opcje

Hej, w teorii wszystko wydawało się piękne i proste, a w praktyce: same problemy.  Otóż chciałam przenieść listę kontaktów i sms-y ze starego telefonu (Huawei P8 Lite) na nowy (Samsung Galaxy S9), niestety telefony nie nawiązują połączenia (ani przez kabel USB, ani bezprzewodowo). Nie do końca się nie widzą - widzą się i reagują na podłączenie, ale połączenia już nie nawiązują. W górnym prawym rogu widać, że nawiązywanie połączenia to 1 krok z 3, niestety nijak nie można przejść do kroku 2 - nie łączą się i już. Wykonałam wszystko zgodnie z instrukcją, USB jest ustawione na odbieranie plików. Trzecia opcja - wpisanie kodu starego urządzenia na nowym jest niemożliwe bo... kod w ogóle nie wyświetla się w Huawei (w jego miejscu nie ma nic). O co chodzi? Czy jest na to jakiś sposób, po której stronie leży wina? Huaweia? Samsunga? Mojej? Może z moim modelem coś jest nie tak? Pomocy...

0 Like
1 Odpowiedz
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @AnnaMariaW. Po zalogowaniu na Twoje konto (Google, Samsung, Microsoft) na nowym Galaxy S9 kontakty powinny automatycznie pojawić się w telefonie. Jeżeli masz problemy z aplikacją Smart Switch to możesz wypróbować aplikacje ze sklepu Google Play. Nie korzystałem z tego typu aplikacji, ale trafiłem na artykuł w internecie, w którym opisywali program SMS Backup & Restore, dzięki któremu można przekopiować wiadomości SMS. Daj znać czy udało się przenieść dane.

0 Like