Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Smart Lock nie trzyma odblokowania ekranu

(Temat utworzony: 04-07-2022 03:02 PM)
884 Wyświetlenia
Andreas545
Voyager
Opcje

Dzień dobry. Mam w Samsung Galaxy A52s 5G zaznaczone w Smart Lock odblokowanie telefonu w zaufanym miejscu. Telefon niby ma być odblokowany przez cztery godziny lub do czasu opuszczenia miejsce zaufanego. Nie działa to nawet kiedy jestem w domu przez cały czas. Nawet przy wyłączonym i ponownie włączonym ekranie.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
11 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Witam! 
Korzysta ktoś funkcji Smart Lock? Czy komuś również ta funkcja się wysypuje? U mnie ostatnio non stop nie działa. Objawia się tym, że przy podłączonych słuchawkach telefon cały czas się blokuje pomimo, iż nie powiniem ponieważ słuchawki zostały dodane jako zaufane urządzenie. Nie da się przez to normalnie korzystać z Asystenta i za każdym jego wywołaniem muszę odblokować telefon czytnikiem. W ustawieniach telefonu w podmenu Smart Lock, po wpisaniu pinu również nic poza opisem funkcji się nie znajduje - po awarii tej funkcji ustawienia znikają. 
Na krótko pomaga ponowne uruchomienie telefonu - czasami na dzień, czasami na 2 godziny. Można to gdzieś zgłosić? Ewidentnie przydałaby się jakaś aktualizacja tej aplikacji.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje

Oczywiscie, opisany problem mozesz zgłosić poprzez raport o błędach w aplikacji Samsung Members. Im więcej będzie tego typu zgłoszeń tym szybciej zostanie rozwiązany problem.

[PORADNIK] Jak zgłosić błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Kilos
Explorer
Opcje
Mam dodane do aplikacji smart Lock słuchawki galaxy buds live jako zaufane urządzenie, a jednak wciąż muszę odblokowywać urządzenie biometrią lub wzorem. Z tego co wiem dodawanie zaufanego urządzenia jest po to że gdy jest połączone przez bluetooth nie musimy odblokowywać telefonu pinami, biometrią itd..

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli urządzenie nie było uzywane od 4godz, lub zostało ponownie włączone, to wtedy mimio włączonej opcji Smart Lock, trzeba ponownie odblokować telefon.
Kilos
Explorer
Opcje
Sytuacja wygląda tak:
Słuchawki podłączone, słucham TIDAL, wkładam tel do kieszeni, po czym przychodzi powiadomienie i zawsze tel muszę odblokowywać. nawet jeśli celowo zablokuje tel by za dwie sekundy odblokować to muszę wprowadzać zabezpieczenie...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A proszę wyłączyć i włączyć telefon i wtedy sprawdzić ponownie?
Kilos
Explorer
Opcje
Pomogło👍teraz działa jak należy. dziękuję
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Super ze wszystko działa jak należy. Pozdrawiam.