Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Screenshot (słaba Jakość)

(Temat utworzony: 14-07-2020 02:47 PM)
10145 Wyświetlenia
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Witam Mam takie pytanie dziś robiąc Screenshot z gry (call of duty mobile) zauważyłem że po jego wykonaniu jego jakość jest słaba nie wiem czy tez tak Macie. Albo ktoś wie jak poprawić jakość screena? Telefon  Galaxy Note 10 Plus oczywiście screenshot wykonany poprzez przyciśnięcie równocześnie głośność i wyłącznie tel.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21  napisał(a):
na PNG wygląda lepiej tak jakby zrzut nie tracił Jakości

Wygląda zatem na to, że kompresja plików JPG nie sprawdza się w przypadku wszystkich aplikacji. Jeżeli oczekujemy jak najlepszej jakości to warto ustawić format PNG.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21, czy zrzuty ekranowe z innych aplikacji lub gier również są słabej jakości? Wykonywałem zrzuty w różnych aplikacjach i nigdy nie zdarzyła mi się słaba jakość przechwyconego obrazu.

0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
w innych grach jest tak samo np. Farming simulator 20 jak się zrobi screena ma się uruchomiona grę uruchomi się tego zrobionego screena widać że screen jest jakby lekko rozmazany słabszej jakości
0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
tak samo z Asphalt 9 jest. tez screen wydaje się być słabszej jakości niż gra w której się go robi
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21, rozumiem. Czy zrzuty ekranu startowego albo fabrycznych aplikacji również są rozmazane? Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Przechwytywanie Samsung. Wskazówki dotyczące czyszczenia znajdziesz w punkcie 3 i 4 w tym wątku.

0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
szkoda ze nie można tu dodać Filmu Bo widać ze jest słabszej jakość.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21, spróbuj również ustawić format zrzutu ekranu z JPG na PNG. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Zrzuty ekranu i rejestrator ekranu.

Screenshot_20200715-144958_Samsung capture.jpg

ALIENX21
Helping Hand
Opcje
na najwyższej jakości powinno być widać różnicę gry i screena
0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
na PNG wygląda lepiej tak jakby zrzut nie tracił Jakości
0 Like