20-05-2021 02:05 PM
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
15-09-2023 11:49 PM
16-09-2023 07:51 AM — edytowano 16-09-2023 07:59 AM
1) uruchamiamy aplikację Meet rys. 1
2) klikamy wyszukaj lub wpisz kod
3) wybieramy kontakt rys. 2
4) klikamy na ikonkę kontaktu i przytrzymujemy - otwiera się menu kontekstowe rys. 3
5) klikamy w dodaj do ekranu głównego - pojawia się formatka rys. 4, klikamy dodaj
6) na ekranie głównym pojawia się ikona połączenia meet do konkretnego kontaktu rys.5
7) po kliknięciu w ikonę z rys. 5 pojawia się ekran rys. 6 z którego można już m. in. bezpośrednio dzwonić
PS Lepiej to oglądać na przeglądarce (w komp. lub na androidzie) bo widzę, że apk SM umożliwia dołączenie tylko 4 zdjęć a reszty nie wyświetla.
rys 1
rys 2
rys 3
rys 4
rys 6
rys 5
16-09-2023 09:43 AM
16-09-2023 11:05 AM — edytowano 16-09-2023 12:11 PM
'Witam, mam pytanie czy da się ustawić żeby można było od razu dzwonić naciskając ikonę meet w kontakcie ? Bo w tej chwili to naciskam i muszę wykonać jeszcze kilka kliknięć,...' U mnie właśnie tak jest, po naciśnięciu meet w kontakcie książki adresowej rys.1 od razu dzwoni rys. 2 bez wykonywania jakichkolwiek dodatkowych kliknięć. Na Meet przeszedłem jakiś rok temu przy okazji wtopy Skype'a z wyjściem na głośnik. Osoby którym konfigurowałem meet nie chciały korzystać z książki kontaktów tylko chciały mieć zdjęcia swoich kontaktów bezpośrednio lub w katalogu na ekranie startowym. Dzwonienie z książki kontaktów nie odpowiadało im właśnie ze względu na to natychmiastowe dzwonienie. Zwłaszcza kobietom brakowało funkcji 'Puk, puk' żeby sprawdzić wygląd przed naciśnięciem 'dzwoń'. Poza tym nie było możliwości wyboru audio/video, wysłania zdjęcia, ikonki, filmu, wiadomości głosowej, notatki.
PS Poza tym po co tak kombinować z tym dzwonieniem. Przecież na co dzień można też dzwonić z historii Meet. Klikamy kontakt, dzwoń i gotowe .
16-09-2023 11:15 AM — edytowano 16-09-2023 11:20 AM
16-09-2023 12:33 PM
'Ale po co komu sprawdzać kto dzwoni przed odebraniem jak mając kogoś w książce to chyba wie kto dzwoni że nikt obcy. ' Bardzo często dzwonią do mnie z tel. osoby od której wiedzą , że jest 100% odbieralności - inaczej by się nie dodzwonili . Czasami jak nawet osoba dzwoniąca jest zgodna z rzeczywistością (książką) to widząc w jakim jest stanie też nie odbieram. 'To jaki masz telefon że masz odebraniem razu ?' S23U, S21U, Fold4 ....wszystkie zachowują się podobnie.
16-09-2023 12:53 PM — edytowano 16-09-2023 12:55 PM
16-09-2023 01:11 PM — edytowano 17-09-2023 08:37 AM
Mam parę osób bardzo słabo słyszących. To są osoby starsze (łagodnie mówiąc, po 90-tce). Mają najlepsze aparaty słuchowe (dla dobrego samopoczucia). Prawda jest taka, że podczas rozmowy czytają z ust nie zdając sobie nawet z tego sprawy. Wydaje im się, że normalnie słyszą (oczywiście dzięki tym aparatom). Wystarczy odwrócić lekko głowę podczas mówienia i zaczynają się problemy. Oczywiście to moja wina bo zacząłem mówić niedbale i niewyraźnie Pisanie w komunikatorach, sms-y, emaile, itp to dla nich już problem (wzrok, drżenie rąk itp). Jedyny sposób na utrzymanie kontaktu ze światem to rozmowa video (już od kilkunastu lat). Dla nich rozmowy głosowe są bezużyteczne.
PS 'I jak można komuś dawać telefon do dzwonienia sami niech że swoich dzwonią a jak ktoś nie odbiera to proste że sobie nie życzy i ta inna osoba nie powinna udostępniać;-).' W rodzinie czy wśród osób szczególnie sobie bliskich takie pojęcia jak 'odmowa' czy 'zgoda' to czysta abstrakcja . I jeszcze jedno, sekunda video dostarcza mi wielokrotnie więcej informacji niż minuta audio. Zwłaszcza w stosunku do osób bliskich które znam 'na wylot'. W przypadku osób starszych wystarczy jeden rzut oka i rozmowa w zasadzie nie jest już konieczna
.
16-09-2023 02:41 PM
31-03-2024 09:08 AM