Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Wiadomości

(Temat utworzony: 28-01-2022 07:21 PM)
629 Wyświetlenia
DamKal
Navigator
Opcje
Cześć, 
na wstępie zaznaczę że nie jestem laikiem w obsłudze Samsungów 🤭😝 miałem ich kilka od Samsung Wave, s2, po s3, s4, s7 edge i s9+ a od ponad roku korzystam z Note 10+. Jestem starej daty gdyż wypisuję ogromną ilość SMS-ów. Ilość z ostatnich ponad 2 lat to 25 tysięcy 😬🤯 i to tylko pisane z moją narzeczoną. Łącznie to chyba wypisaliśmy ze 150 tysięcy.. w ciągu 8 lat. Nigdy nie zwracałem większej uwagi na ich ilość, treści i nie miałem w zwyczaju przewijać ich i czytać starych wiadomości. Kiedyś poprostu kasowałem je wszystkie co roku no ale.. dopadł mnie taki czas kiedy chciałbym bardzo wrócić do pewnych dni, miesięcy i przypomnieć sobie treści pisane do mojej ukochanej😀. I tu zaczyna się dramat..
Aplikacja wiadomości samsunga ma tragiczną wyszukiwarkę która w tej formie nie powinna istnieć! Wpisujesz słowo kluczowe i znajduje ok! Ale sms jeden z ostatnich które owe słowo zawiera.. no i to tyle😖. Z drugiej strony ręczne przewijanie przy takiej ilości to szukanie igły w stogu siana😮💨. Bezsens. Ok jest taka opcja jak dodawanie gwiazdki gdzie wtedy wszystkie z gwiazdką są pogrupowane i podzielone na konkretne kontakty. Taka kopia wiadomości ale tylko tych najważniejszych. Super gdyby była jeszcze opcja żeby zaznaczyć większą ilość takich sms które chcemy zapamiętać 🤦‍♂️ Szkoda bo by taka możliwość zapewne ułatwiła wiele i wielu użytkownikom. Udostępniane zdjęcia etc w formie MMS, które zapisują się w zakładce "udostępnione załączniki" również powinny po kliknięciu w konkretne kierować do pełnej wiadomości i dnia ich wysyłki by przypomnieć sens ich wysłania. Jest tylko opcja zapisu takiego załącznika, czyli samego zdjęcia😑 
Większość z Nas nie zastanawia się co było bo żyjemy szybko, coraz szybciej, intensywniej. 
Uważam, że aplikacja Wiadomości jest jedną z raptem kilku o których rozwoju Samsung zapomniał. Fajnie gdyby Samsung dał taką możliwość na pełną refleksję i szybkie przypomnienie własnych i czyichś słów.
A Wy co uważacie na ten temat? Może macie pewne sposoby i pomysły na taki łatwy i szybki skok w otchłań historii własnych konwersacji?🧐🤔 Dziękuję i pozdrawiam.
0 Like
7 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DamKal Po wpisaniu słowa kluczowego kliknij na ikonę zaznaczoną w czerwonym prostokącie. 

Screenshot_20220128-193125_Messages.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DamKal  Witam

Ogólnie wyszukiwarka dobrze działa, jeżeli uważasz że są pewne braki lub powinno coś się zmienić to można wysłać sugestie przez Samsung Members.

Poza tym czy telefon jest już na Androidzie 12? Pytam ponieważ spore zmiany zaszły właśnie w ostatniej aktualizacji systemu m.in w wiadomościach Samsung.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli masz konto Google i miałeś zawsze włączoną synchronizację danych, w tym SMS, to tam powinny być. W ubiegłym roku byłem bardzo zdziwiony, gdy po pobraniu danych z konta, na telefonie wylądowały mi wiadomości sprzed lat.
0 Like
DamKal
Navigator
Opcje
Tak telefon ma już najnowszego androida 12 z One UI 4.0.
0 Like
DamKal
Navigator
Opcje
Szczerze.. nigdy mi nie przyszło na myśl żeby w te strzałki klikać 🤦‍♂️ale to i tak jest bardzo męczące 😉
0 Like
DamKal
Navigator
Opcje
Rozumiem, ale ja osobiście nie synchronizuję danych tj. spis połączeń, smsy, zdjęcia do Google. Korzystam "tylko" z gmaila. Wystarczy, że całą resztę ma Samsung 😉
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DamKal Możesz przesłać sugestię, o tym wspomniał już kolega @PrzemekM

[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/porada-jak-zgłosić-sugestię-do-firmy-...