Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

NFC tylko po odblokowaniu ekranu Android 12

(Temat utworzony: 28-01-2022 08:48 PM)
7743 Wyświetlenia
TomaszH_
Pioneer
Opcje
Dzień dobry.
Nie wiem czy wiecie, ale można płacić za pomocą Google Pay przy zablokowanym ekranie. Jak ktoś znajdzie wasz telefon, to bez jego odblokowania zrobi zakupy kilka razy po 100 zł. Widziałem w internecie że na Androidzie 12 jest dostępna opcja, która umożliwia korzystanie z NFC tylko po odblokowaniu ekranu. Po zaktualizowaniu Galaxy s10 do Androida 12 i One UI 4 tej opcji jednak nie ma. Dlaczego? Przecież ona bardzo mocno zwiększa bezpieczeństwo. Samsung specjalnie ją usunął? 

17 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
A nie ustawiasz tego przypadkiem na swoim koncie Google? Wszystko zganiacie na biednego Samsunga 🙃
TomaszH_
Pioneer
Opcje
Mógłbyś pokazać dokładnie gdzie?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@TomaszH_ Nie wiem z jakiego korzystasz banku, ale w moim przypadku nic się nie zmieniło. Płatność telefonem przez Google Pay odbywa się dopiero przy odblokowaniu telefonu. Tak jak było to w androidzie 11 tak jest i w 12
0 Like
TomaszH_
Pioneer
Opcje
Mam konta w Aliorze, mBanku i kartę kredytową w Santander. Wszystkimi kartami można płacić przy zablokowanym ekranie i nie widzę opcji aby to zmienić.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja mam w Peko SA i muszę mieć jakąś blokadę w przeciwnym razie odrzuca mi w aplikacji płatność zbliżeniowe.
0 Like
Winniczek
Voyager
Opcje
W ustawieniach NFC zmień z Google Pay na aplikację bankową, wtedy będziesz płacił po odblokowaniu telefonu.
TomaszH_
Pioneer
Opcje
Wtedy aktywuję blika zbliżeniowego. Działa on u mnie źle. Często na terminalu podczas próby płatności wyświetla się komunikat spójrz na ekran telefonu i nic się nie dzieje.
0 Like
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
W ustawieniach Google Pay jest wzmianka o blokadzieScreenshot_20220129-091956_Google Play services.jpg
0 Like
TomaszH_
Pioneer
Opcje
U mnie w ustawieniach Google Pay nie ma tego ekranu jak u ciebie na zdjęciu. Mam telefon Samsunga.
0 Like