Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S3 Neo - Brak reklam w grach

(Temat utworzony: 22-01-2018 09:30 AM)
731 Wyświetlenia
Madlajn
First Poster
Opcje

Cześć. Jestem posiadaczką samsunga s3 neo. Mam problem : w wielu grach ktore są dostępne w sklepie play wyświetlają się bonusowe reklamy  (obejrzyj wideo aby coś tam). Niestety za każdym razem i w każdej grze te reklamy się nie wyświetlaja. Jaki może być tego powód?

0 Like
7 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje
Hej Madlajn, witaj na forum.

Rozumiem, że chodzi o reklamy, które po dobrowolnym wyświetleniu przez użytkownika dają jakieś korzyści w grach, jak na przykład wirtualna waluta.

Taką sytuację może powodować zainstalowana aplikacja antywirusowa bądź inna, na przykład typu ad-block. Posiadasz takie aplikacje?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Madlajn
First Poster
Opcje
Cześć. Problem w tym ze nie mam żadnego adblocka. Możliwe ze mogłam coś wyłączyć w usługach sklepu.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje
Przyznam szczerze, że nie widziałem nigdy w ustawieniach Sklepu Play takich ustawień. Zgłębię temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Madlajn
First Poster
Opcje
Dziękuję Ci bardzo. W takim razie czekam.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Madlajn,

Spróbuj zrobić kilka rzeczy, które jak do tej pory przyszły mi do głowy. Na obecną chwilę nie jestem w stanie stwierdzić przyczyny tego problemu, ale wykonaj kilka czynności i sprawdź sytuację po wykonaniu każdej z nich (kolejność od najmniej inwazyjnych metod).

1. Czyszczenie danych aplikacji
(Ustawienia > Menadżer aplikacji > Wszystkie > Sklep Google Play > Wyczyść dane)
(Ustawienia > Menadżer aplikacji > Wszystkie > Usługi Google Play > Wyczyść dane)

2. Odinstalowanie aktualizacji Google Play
(Ustawienia > Menadżer aplikacji > Wszystkie > Sklep Google Play > Klawisz Menu > Odinstaluj aktualizacje)

3. Spróbuj zalogować w telefonie inne konto Google i użyć go w grze, która umożliwia oglądanie takich reklam
(Ustawienia > Konta > Dodaj konto > Google)

Daj znać, czy któraś metoda zadziałała. :smiling-face: Wykluczymy w ten sposób kwestię aplikacji Sklepu Play / konta Google / oprogramowania telefonu.

Dylek_s7
Student
Opcje

a czy to nie przypadkiem reklamy spowodowane wersją demo gry/aplikacji - jeśli tak powyższe zabiegi nic nie dadzą należy pobrać pełną wersje aplikacji.

Maciej.D
0 Like
bl0ndis
First Poster
Opcje
Mam taki sam problem, również nie wyskakują mi reklamy (s20 fe). Z ciekawości sprawdziłam mój stary telefon s9+ i tam mam reklamy 😕
0 Like