Witam, dzisiaj doświadczyłem brak usługi google discover z poziomu Ekranu startowego. Kiedy na ekranie startowy chciałem przeczytać wiadomości i przeciągnąć lewą kartę to w ogóle jakby nie była aktywna.
W skrócie napiszę, że próbowałem już wszystkiego, aby było łatwiej napiszę kolejność:
- Zacząłem od Restartu Telefonu ale po restarcie nadal to samo
- Następnie spróbowałem Wyłączyć i włączyć Google Discover z poziomu Ekranu startowego przesuwając suwak, a potem przełączać pomiędzy Samsung Free i Google Discover (działa tylko Samsung Free)
- Próbowałem czyścić pamięć podręczną jak i wszystkie dane aplikacji Google
- Próbowałem uruchamiać aplikację Google z poziomu innego konta jak i również korzystając z opcji "używaj bez konta", ale nadal ten sam objaw, na ekranie startowym nadal nie działa (ale w samej aplikacji Google wyświetla informacje)
- Następnie próbowałem odinstalować aktualizację Aplikacji Google, a następnie ponownie jej zainstalowanie, za każdą z czynności czyściłem też pamięć podręczną jak i również restartowałem urządzenie, ale nadal to samo, wyświetla informacje tylko w aplikacji Google, ale z poziomu Ekranu startowego działa tylko Samsung Free
- Kolejnym moim pomysłem było wyzerowanie preferencji aplikacji z poziomu Ustawienia>Aplikacje> 3 kropki i Wyseruj preferencje aplikacji, też to nie zadziałało.
- Ostatnim etapem było odinstalowanie Antywirusa, pomyślałem, że może antywirus dodał jakiś wyjątek i blokuje proces, a następnie powtórzyłem wszystko od początku tyle, że bez aktywnego i zainstalowanego antywirusa.
Za każdym razem ten sam objaw, działa tylko Samsung Free, ale przy naciśnięciu Google Discover nic się nie dzieje i pokazuje tylko Ekran Główny.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Nie korzystam z VPNa i DNS blockerów.
Proszę o pomoc Wszystkich zainteresowanych tematem.