Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S24 Ultra - Nie działa Google Discover Na Ekranie startowym

(Temat utworzony: 09-10-2024 03:17 AM)
210 Wyświetlenia
Simmris
Pioneer
Opcje
Witam, dzisiaj doświadczyłem brak usługi google discover z poziomu Ekranu startowego. Kiedy na ekranie startowy chciałem przeczytać wiadomości i przeciągnąć lewą kartę to w ogóle jakby nie była aktywna.

W skrócie napiszę, że próbowałem już wszystkiego, aby było łatwiej napiszę kolejność:
- Zacząłem od Restartu Telefonu ale po restarcie nadal to samo
- Następnie spróbowałem Wyłączyć i włączyć Google Discover z poziomu Ekranu startowego przesuwając suwak, a potem przełączać pomiędzy Samsung Free i Google Discover (działa tylko Samsung Free) 
- Próbowałem czyścić pamięć podręczną jak i wszystkie dane aplikacji Google
- Próbowałem uruchamiać aplikację Google z poziomu innego konta jak i również korzystając z opcji "używaj bez konta", ale nadal ten sam objaw, na ekranie startowym nadal nie działa (ale w samej aplikacji Google wyświetla informacje) 
- Następnie próbowałem odinstalować aktualizację Aplikacji Google, a następnie ponownie jej zainstalowanie, za każdą z czynności czyściłem też pamięć podręczną jak i również restartowałem urządzenie, ale nadal to samo, wyświetla informacje tylko w aplikacji Google, ale z poziomu Ekranu startowego działa tylko Samsung Free
- Kolejnym moim pomysłem było wyzerowanie preferencji aplikacji z poziomu Ustawienia>Aplikacje> 3 kropki i Wyseruj preferencje aplikacji, też to nie zadziałało. 
- Ostatnim etapem było odinstalowanie Antywirusa, pomyślałem, że może antywirus dodał jakiś wyjątek i blokuje proces, a następnie powtórzyłem wszystko od początku tyle, że bez aktywnego i zainstalowanego antywirusa. 

Za każdym razem ten sam objaw, działa tylko Samsung Free, ale przy naciśnięciu Google Discover nic się nie dzieje i pokazuje tylko Ekran Główny. 
Ma ktoś jakiś pomysł? 
Nie korzystam z VPNa i DNS blockerów. 

Proszę o pomoc Wszystkich zainteresowanych tematem. 

0 Like
9 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@Simmris Otwórz aplikację Google > Wybierz ikonę profilu w prawym, górnym rogu > Ustawienia > Inne ustawienia. Upewnij się, że opcja Discover jest włączona. Spróbuj także połączyć się z danymi mobilnymi lub alternatywną siecią Wi-Fi, bo może to być błąd związany z siecią.

Dodatkowo otwórz Ustawienia > Aplikacje > Ekran startowy One UI -> Pamięć -> Wyczyść dane. Jeśli jednak korzystasz z innej aplikacji ekranu głównego, to włącz ponownie ekran One UI.

Ponadto otwóz Ustawienia > Bezpieczeństwo i prywatność > Aktualizacje i sprawdź, czy żadna aktualizacja nie oczekuje na instalację. Następnie zrób wipe cache partition:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Simmris
Pioneer
Opcje
Wszystko zrobione i dalej to samo. Pozostał Wipe ale dam znać jutro czy coś to dało
0 Like
Woolylover
Student
Opcje
Mam ten sam problem od co najmniej 2-3 dni...
Simmris
Pioneer
Opcje
Ja to samo od 2-3 dni.
0 Like
Woolylover
Student
Opcje
Ehh. Jak na razie nic nie pomogło, pozostało czekać na jakieś aktualizacje, może to rozwiąże problem. Właśnie się też zastanawiałam czy nie zadziało się to po jakiejś aktualizacji 🤔
0 Like
Simmris
Pioneer
Opcje
No ja zawsze aktualizowałem i chyba tak musiało być, że po aktualizacji
0 Like
Simmris
Pioneer
Opcje
Wipe nie pomaga... Brak pomysłów
0 Like
Simmris
Pioneer
Opcje
Była aktualizacja niedawno, i nie pomogła nowa aktualizacja.
0 Like
destroyer69
First Poster
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem ,z poziomu wyświetlacza działa tylko samsung free
0 Like