Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S22 zegar w ciagu 12h spóźnia się o 12 sekund

(Temat utworzony: 03-07-2024 01:15 PM)
409 Wyświetlenia
wooj
First Poster
Opcje

Dzień dobry,
Czy mogę prosić Was o sprawdzenie, gdy macie w ustawieniach wyłączoną opcję użycia daty od operatora, czy po 12 godzinach jest różnica o kilka sekund?
Generalnie zegarki elektroniczne z lat 80tych ubiegłego wieku nie spóźniały się tyle co ten telefon.

Co ciekawe, jak mam włączoną opcję pobierania czasu od operatora i włączę stoper, to po 12 godzinach jego pracy, też widać, że się spóźnia o te 12 sekund.
Daje to prawie pół minuty na dobę. Myślałem, że telefon tej "klasy" nie ma takich problemów.

0 Like
19 Odpowiedzi
wooj
First Poster
Opcje

Dzięki za informacje, natomiast chyba odpowiedź nie jest związana z Samsung S22.
Telefon nie jest tani, więc zakładam, że jakość elementów w nim użytych powinna dawać możliwść pomiaru czasu dużo lepszą, bez przyspieszania 12 sek na 12 godzin.

0 Like
wooj
First Poster
Opcje

Tak, różnica rośnie 12 sekund na 12 godzin. po 24h mam 24 sekund różnicy, a po 5 dniach to już 2 minuty (czyli 120 sekund.

0 Like
wooj
First Poster
Opcje

Nie - przy uruchomionej opcji synchronizacji czas , zegar co najwyżej ma 1 sekundę różnicy. I ta jedna sekunda może być związana z tym o czym piszesz. Natomiast zegar nie przyspiesza, bo regularnie jest synchronizowany do czasu operatora.

Natomiast pomimo synchronizowania i utrzymywania na zegarze czasu operatora, jak uruchomię stoper, to stoper przyspiesza. Stoper nie jest synchronizowany do czasu operatora i mierzy czas wg generatora (rezonatora kwarcowego) użytego w telefonie.

0 Like
wooj
First Poster
Opcje

Czy piszesz o zegarku w telefonie Samsung S22? Jeśli tak, to czy masz wyłączoną synchronizację czasu z operatorem? I czy telefon Samsung S22 jest z dystrybucji polskiej?

0 Like
wooj
First Poster
Opcje

Ok, czyli tak jak odpowiedziałem na pierwszego posta - Twoja odpowiedź nie dotyczy telefonu Samsung S22.

W mojej starej NOKI 6300 też zegar nie przyspieszał.

0 Like
wooj
First Poster
Opcje

Odpowiedź nie dotyczy S22

0 Like
wooj
First Poster
Opcje

Czy 12 godzin to dłuższa perspektywa?
W żadnym innym telefonie nie występowała różnica czasu 1s na godzinę.

0 Like
wooj
First Poster
Opcje

Pytanie nie dotyczy opaski.

0 Like
wooj
First Poster
Opcje

Główne pytanie dotyczy telefonu Samsung S22.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@wooj Nie mam dostępu do S22, więc niczego nie przetestuję. Radziłbym Ci przesłać raport o błędach. Musisz zreprodukować problemi przejść do aplikacji Samsung Members > Wsparcie > Wyślij zgłoszenie > Raport o błędach.

0 Like