Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s22 ultra słaba jakość Live tiktok

(Temat utworzony: 08-02-2023 09:26 PM)
819 Wyświetlenia
Szydzik95
First Poster
Opcje

Witam zakupiłem telefon samsung s22 ultra, zależało mi głównie na tym żeby jakość live na tik toku była wysoka, niestety jest jakaś tragedia… jakość bardzo słaba, można by powiedzieć ze pikseloza. Telefon robi super zdjęcia.. ale podczas transmisji jest bardzo słaba, porównując do innych. Co mogę zmienić? W czym jest problem? Testowałem na wi fi 300mb i na Internecie w sieci play z telefonu, na obu tam samo…

0 Like
14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szydzik95 Witam 

Ciężko mi ocenić Jak wyglądają Live na tiktoku ponieważ nie korzystam z nich Natomiast no wina może leżeć po stronie sami aplikacji warto by ją było zresetować czyli wyczyścić dane aplikacji tiktok zobaczymy czy to będzie się powtarzało. Warto by było również zajrzeć do ustawień samej aplikacji może jest jakiś ustawienie które powoduje gorszą jakość.

Proszę Również sprawdzić jak ewentualny live'y na innych aplikacjach typu Facebook Instagram będą wyglądały lub na jakimś komunikatorze rozmawiając z kimś na wideo połączeniu

Szydzik95
First Poster
Opcje

Tik Tok nie ma tylko jedno ustawienie odnośnie przesyłania filmów i rozdzielczości, sprawdze jakosc jutro na messenger, jeżeli okaże się ze ten jest dość słaba to co może być przyczyna?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szydzik95  Proszę sprawdzić na Messenger oraz jakiś komunikatorach internetowych typu Skype Google meet.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szydzik95, to może być problem po stronie aplikacji. W takim wypadku warto zgłosić błąd do dewelopera aplikacji.

rdr000
Voyager
Opcje
Nie korzystałem nigdy z tej aplikacji ale zauważyłem że jak wideo jest przycinane to tak jak napisałeś pikseloza
Szydzik95
First Poster
Opcje

Może trzeba zmienić ustawienia przedniego aparatu?? Tylko pytanie czy jeżeli ustawienia zostaną zmienione to przełoży się to na live w aplikacji? Czy aplikacja sama dostosowuje aparat niezależnie od ustawień telefonu??

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szydzik95  nie, aplikacja dana sama zarządza parametrami.

0 Like
Szydzik95
First Poster
Opcje

Hmmm, ale jak wytłumaczyć fakt ze inne osoby które również korzystają z przedniej kamery maja super jakość pod czas transmisji

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szydzik95  ciężko powiedzieć,  może to być wina aplikacji na tym systemie Android,  sprawdź czy nie ma aktualizacji aplikacji 

0 Like