Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s20FE- Problem z latarką podczas korzystania z aparatu.

(Temat utworzony: 19-02-2022 01:26 AM)
4304 Wyświetlenia
Pawel312
First Poster
Opcje

Witam.

Od wczoraj mam problem z latarką podczas korzystania z aparatu i aplikacjach jak messenger, whatsapp.

Mianowicie rozchodzi się o to jak włączę latarkę podczas robienia zdjęcia to pojawia się komunikat typu "Nie można włączyć latarki, ponieważ lampka jest już używana przez inna aplikację."

Wyczytałem, że może to być spowodowane przegrzaniem się latarki ponieważ była za długo włączona, ale wykluczam taką opcję ponieważ telefon mam ok. 2 tygodnie i nie korzystałem z niego specjalnie długo. Gdy nie korzystam z aparatu w rożnych aplikacjach to problemów z latarka nie ma żadnych. Telefon jest zaktualizowany.

Czytałem trochę na forach i kroki jakie podjąłem aby naprawić problem to:

-wyczyściłem dane i pamięć cache aplikacji aparat

-uruchomienie  w trybie bezpiecznym (problem nadal występował)

-zrobiłem wipe cache partition

-repair apps

W desperacji przywróciłem ustawienia fabryczne i problem nie ustąpił... 

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc. 

0 Like
13 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Pawel312 Witam. Rozumiem że reset telefonu był robiony pełny i beż przywracania kopi zapasowej? Jeśli tak?To pozostaje oddac telefon na serwis w celu wgrania nowego softu bądź sprawdzenie całej płyty głównej, czy nie występuje jakieś uszkodzenie które powoduje takie wyświetlanie.
0 Like
MateuszTomczak
Student
Opcje
U mnie też tak jest. Dopiero jak przełączę na przedni aparat to mogę włączyć latarkę. Myślę że lampa jest zarezerwowana dla aparatu tylnego a nie dla latarki
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Latarka nie załączy się, jeśli aparat tylny będzie włączony. Nie możemy też ustawić żeby cały czas nam świeciła przy robieniu zdjęć, jedynie przy nagrywaniu wideo.
MateuszTomczak
Student
Opcje
Dokładnie tak jest. Czyli wszystko z telefonem jest dobrze. Pozdrawiam
0 Like
piotr_harasimiuk
Journeyman
Opcje
Mam nietypowe pytanie dlaczego przy stramingu wideo z tylnej kamery nie mogę włączyć latarki. Na stronie internetowej jak chcę włączyć latarkę to mi pisze że aplikacja jest używana przez inną aplikację. Czy jest jakaś inna opcja temu zaradzić np inna aplikacja czy ten problem to tylko w aplikacji Samsung Internet musi być.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@piotr_harasimiuk  Już o tym pisaliśmy że latarki nie włączysz w czasie uruchomienia aparatu.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/samsung-s20fe-problem-z-latark%C4%85-pod...

RuBin40
Apprentice
Opcje
Mam podobny problem tylko przy wyłączonym ekranie chcę włączyć latarkę bocznym przyciskiem 2 razy i tez mam ten sam komunikat .Co zrobić.?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@RuBin40 Już od dłuższego czasu, z danego "zasobu" telefonu, może korzystać w danym momencie tylko jedna aplikacja. Takim zasobem jest chociażby mikrofon, moduł kamery i aparatu, a także latarka. Co z tym zrobić? Nic. Nie da się korzystać z latarki i z aparatu/messengera w tym samym czasie. Jeżeli chcesz zrobić zdjęcie/film z latarką, to trzeba włączyć tę funkcję w samym messengerze/aparacie.

0 Like
RuBin40
Apprentice
Opcje
Patryk, ale ja chce korzystać tylko z latarki. Z ekranu blokady np jak chce sobie poświęcić klikam 2x boczny klawisz włączenia. To raz mi działa, a raz nie. A jak włączam szybko to pojawia sie ten komunikat
0 Like