26-02-2019 08:42 PM – ostatnio edytowany 27-02-2019 02:11 PM przez RadekK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Ktoś wie co zrobić żeby zaczął działać samsung health na aparacie na rynek angielski. Dostaje informacje że nie ruszy że względów bezpieczeństwa na zrootowanym telefonie A gotowany nie był..
Sprecyzowałem tytuł wątku /RadekK
- « Poprzedni
- Następny »
13-10-2021 02:59 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja mam pytanie do Samsunga. JAKIM PRAWEM blokuje dostęp do aplikacji S Health, tylko z tego względu, że ktoś grzebał przy oprogramowaniu? Rozumiem utratę gwarancji, ale blokowanie dostępu do aplikacji, bo ktoś chciał zmienić sobie oprogramowanie w SWOIM telefonie?! Może jeszcze dołożyć do tego blokowanie dostępu do danych komórkowych albo w ogóle niech nabicie flagi ucegla telefon... . Przecież to niedorzeczność. Tak samo jak jest z drukarkami. Jakim prawem samsung nakazuje mi wymianę bębna po określonej liczbie drukowań? Przecież to powinna być moja sprawa, czy jakość drukowanych stron już mi nie odpowiada i wtedy ja decyduje o wymianie. Tymczasem Samsung narzuca mi konieczność wymiany, bo inaczej z drukarki nie można korzystać (tak wiem, chodzi o kase). Wiadomo, że są sposoby na reset bębna bez konieczności wymiany, ale nie tak to powinno działać. Drukarka mogłaby jedynie zasugerować wymianę, ale nie nakazywać wymianę, która nieraz przerasta koszt samej drukarki.
13-10-2021 07:40 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@M100 Gdy, zostanie nabita flaga, a tak się dzieje gdy grzebie się przy oprogramowaniu, wtedy system nie jest oficjalny i może dojść do wykradnięcia danych z Samsung Health. Samsung Health pracuje również na zabezpieczeniu Samsung Knox.
13-10-2021 07:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To również w tym przypadku użytkownik powinien zostać jedynie poinformowany o takiej możliwości i móc kontynuować na własne ryzyko.
13-10-2021 08:13 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aplikacja wymaga Knoxa do poprawnego działania, podobnie jak Samsung Pass i dlatego jest blokowana.
13-10-2021 10:52 PM — edytowano 13-10-2021 11:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Modyfikacja oprogramowania jest niezgodna z umową licencyjną użytkownika końcowego oprogramowania Samsung. Dodam, że każdy użytkownik urządzenia Galaxy musi wyrazić zgodę na taką umowę przy pierwszej konfiguracji urządzenia. Urządzenie jest Twoje, ale oprogramowanie należy do firmy Samsung i możesz go używać na podstawie zapisów licencyjnych. Wszelkie informacje znajdziesz w swoim telefonie przechodząc kolejno do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje prawne.

- « Poprzedni
- Następny »