Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S Health - aplikacja nie działa na telefonie z rynku zagranicznego

(Temat utworzony: 26-02-2019 08:42 PM)
4812 Wyświetlenia
Achim58
Explorer
Opcje

Ktoś wie co zrobić żeby zaczął działać samsung health na aparacie na rynek angielski. Dostaje informacje że nie ruszy że względów bezpieczeństwa na zrootowanym telefonie A gotowany nie był.. 

Sprecyzowałem tytuł wątku /RadekK

0 Like
44 Odpowiedzi
M100
First Poster
Opcje

Ja mam pytanie do Samsunga. JAKIM PRAWEM blokuje dostęp do aplikacji S Health, tylko z tego względu, że ktoś grzebał przy oprogramowaniu? Rozumiem utratę gwarancji, ale blokowanie dostępu do aplikacji, bo ktoś chciał zmienić sobie oprogramowanie w SWOIM telefonie?! Może jeszcze dołożyć do tego blokowanie dostępu do danych komórkowych albo w ogóle niech nabicie flagi ucegla telefon... . Przecież to niedorzeczność. Tak samo jak jest z drukarkami. Jakim prawem samsung nakazuje mi wymianę bębna po określonej liczbie drukowań? Przecież to powinna być moja sprawa, czy jakość drukowanych stron już mi nie odpowiada i wtedy ja decyduje o wymianie. Tymczasem Samsung narzuca mi konieczność wymiany, bo inaczej z drukarki nie można korzystać (tak wiem, chodzi o kase). Wiadomo, że są sposoby na reset bębna bez konieczności wymiany, ale nie tak to powinno działać. Drukarka mogłaby jedynie zasugerować wymianę, ale nie nakazywać wymianę, która nieraz przerasta koszt samej drukarki. 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@M100 Gdy, zostanie nabita flaga, a tak się dzieje gdy grzebie się przy oprogramowaniu, wtedy system nie jest oficjalny i może dojść do wykradnięcia danych z Samsung Health. Samsung Health pracuje również na zabezpieczeniu Samsung Knox. 

M100
First Poster
Opcje

To również w tym przypadku użytkownik powinien zostać jedynie poinformowany o takiej możliwości i móc kontynuować na własne ryzyko. 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Aplikacja wymaga Knoxa do poprawnego działania, podobnie jak Samsung Pass i dlatego jest blokowana. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Modyfikacja oprogramowania jest niezgodna z umową licencyjną użytkownika końcowego oprogramowania Samsung. Dodam, że każdy użytkownik urządzenia Galaxy musi wyrazić zgodę na taką umowę przy pierwszej konfiguracji urządzenia. Urządzenie jest Twoje, ale oprogramowanie należy do firmy Samsung i możesz go używać na podstawie zapisów licencyjnych. Wszelkie informacje znajdziesz w swoim telefonie przechodząc kolejno do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje prawne.