Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja do blokowania telemarketerów (z aktualizującą się bazą numerów)

(Temat utworzony: 13-10-2021 08:09 PM)
520 Wyświetlenia
tool17
Voyager
Opcje

Dziś w dobie natrętnych telemarketerów z fotowoltaiki i wszelkich ulg od długów poszukuje aplikacji, która będzie automatycznie blokować takie numery. Fabryczna opcja blokowania numeru w telefonie (Samsung S10) umożliwia dodanie na czarną listę numeru, który już dzwonił. Te jak wiadomo telemarketerzy ciągle zmieniają. Czy jest aplikacja, gdzie występuje baza natrętnych numerów (która jest ciągle aktualizowana od zgłaszanych użytkowników) i automatycznie blokuje telemarketerów, bez potrzeby ciągłego blokowania ich na bieżąco?

7 Odpowiedzi
xAp0x
Voyager
Opcje
A sprawdzałeś ta opcje ?
Aplikacja telefon -> 3 kropki -> ustawienia -> to co na załączonych SSScreenshot_20211013-205251_Call settings_35930.jpgScreenshot_20211013-205317_Call settings_35932.jpg
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystam z wbudowanego rozwiązania do blokowania spamu i sprawdza się bardzo dobrze. Dodam, że korzystam z opcji "Blokuj rozmówców przekazujących spam o wysokim ryzyku", która w moim przypadku jest wystarczająca.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24 @tool17  również korzystam z wbudowanego narzędzia do identyfikacji spamu. I sprawdza się jak pisze podczas dzwonienia że spam to wiadomo że telemarketerzy. 

Screenshot_20211013-212606_Call settings.jpg

tool17
Voyager
Opcje
O dzięki. Myślałem że to tylko wyświetla potencjalne oszustwo. Rozumiem, że z opcjami zaznaczonymi przez xAp0x, również będzie blokować, nawet jak danego numeru nie mam dodanego jeszcze do czarnej listy (ale jest otagowany przez Hiya jako spam-potencjalne oszustwo)?
xAp0x
Voyager
Opcje
Tak jezeli jest otagowany jako spam przez Hiya to powinien zostac zablokowany nawet jak nie masz numeru na czarnej liscie. Jak dobrze pamietam (dawno zaden telemarketer do mnie dzwonil) to jezeli ktos taki sie do Ciebie stara dodzwonic to Ty jedynie otrzymasz powiadomienie o nieodebranym polaczeniu (bedzie info ze numer zostal zablokowany jako spam)
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xAp0x  tak dokładnie 🙂

Danny888
Voyager
Opcje
Także korzystam z wbudowanej apki i jestem bardzo zadowolony. Od razu wiesz z jakim numerem masz do czynienia, a jak Cię nie informuję, sprawdzasz w necie i dodajesz komentarz i blokada, ulatiwa to życie.