Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Notes. Jak przywrócić notatki

(Temat utworzony: 22-02-2025 02:38 PM)
315 Wyświetlenia
dedmecz
Journeyman
Opcje
Witajcie. Mam dość poważny problem i nie wiem czy jest szansa na jego rozwiązanie 😅 Zakupilem nowego Samsunga. Na starym telefonie miałem bardzo ważne notatki w aplikacji Samsung Notes. Przeniosłem wszystkie dane za pomocą aplikacji Smart Switch i wszystko pięknie się przeniosło oprócz moich zapisanych notatek. Nie sprawdziłem tego przed wyczyszczeniem i odsprzedaniem starego smartfona. Niestety przeniosło się wszystko oprócz tych właśnie notatek. Teraz nie mam do nich dostępu. Co gorsza nie mogę tego nawet przywrócić a na pewno miałem włączona synchronizację z kontem Samsung. Wydaje się że wszystkie notatki przepadły. Próbowałem już dosłownie wszystkiego. Czy Samsung przechowuje to jakoś w swoich bazach danych? Myślicie że jest możliwość napisania do nich, aby w jakiś sposób pomogli mi to przywrócić ? Notatki były na tyle ważne i wrażliwe że muszę się upewnić że zrobiłem wszystko żeby je odzyskać 😅

Dziwne jest to że Smart Switch nie zadziałał jak powinien i nie przeniósł mi również zawartości aplikacji Notes 😞
17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dedmecz Witam

Jeżeli przy automatycznej synchronizacji kopii zapasowej było zaznaczone żeby również te notatki były kopiowane do chmury no to powinno się też to przywrócić podczas przywracania Właśnie z konta Samsung te notatki

0 Like
dedmecz
Journeyman
Opcje
Niestety. Mam wrażenie że wszystko przepadło. Sprawdzałem i mam zaznaczoną synchronizację również notatek. Dziwi mnie też to dlaczego Smart Switch ich nie przeniósł. Przenosiłem już tym sposobem dane czwarty raz i zawsze przenosiły się również notatki z poprzedniego telefonu. Jednak nie tym razem. Mogłem się upewnić czy się przeniosły jednak za bardzo zaufałem aplikacji
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dedmecz ciężko mi powiedzieć dlaczego tak się stało, bardzo dziwna sytuacja. Tym bardziej że były tutaj aż dwie opcje czyli Smart Switch oraz chmura Samsung jak nie jedno to drugie powinno zadziałać.

Można jeszcze spróbować jeszcze raz przywrócić kopię zapasową z tych aplikacji Samsung Cloud. 

Natomiast Jak to nie przyniesie skutku No to rzeczywiście chyba przepadły.

Na przyszłość zanim zresetujemy stary telefon warto się upewnić czy wszystko zostało poprawnie skopiowane na czym nam zależy.

0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Nawet jeśli notatki zostały zapisane w kopii zapasowej starego urządzenia - nie dostaniesz się do nich z nowego bez kodu dostępu utworzonego przez to urządzenie. Jeśli nie utworzyłeś takiego kodu - nie ma możliwości ich odzyskania. Nawet sam prezes Samsunga.
0 Like
dedmecz
Journeyman
Opcje
A ktoś komu odsprzedalem telefon jest w stanie jakoś przywrócić takie dane nawet jeśli został zrobiony reset fabryczny telefonu?
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Można spróbować, jeśli masz taką możliwość. Musiałbyś zalogowac się na swoje konto na tym urządzeniu.
0 Like
dedmecz
Journeyman
Opcje
Na konto Samsung tak? Wtedy ten ktoś musiał by wejść w Samsung Cloud i spróbować przywrócić zapisane tam notatki ?
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Tak, twoje konto Samsung. Może być też konieczne wylogowanie z konta wcześniej obecnego uzytkownika. Mówię o wylogowaniu telefonu z konta obecnego, a nie o przelogowaniu tylko z konta na konto na jednym urządzeniu.
0 Like
dedmecz
Journeyman
Opcje
Dobra spróbuję się skontaktować z Panią która odkupiła ode mnie telefon. W takim razie będę musiał ją poprosić o wylogowanie ze swojego konta Samsung i zalogowanie się na moje konto na telefonie który jej odsprzedalem? Co będzie musiała zrobić dalej ? Wejść w aplikacje Samsung Notes i spróbować przywrócić stare notatki ? Czy jest opcja że to zadziała nawet pomimo resetu fabrycznego telefonu ?
0 Like