Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Notes. Jak przywrócić notatki

(Temat utworzony: 22-02-2025 02:38 PM)
322 Wyświetlenia
dedmecz
Journeyman
Opcje
Witajcie. Mam dość poważny problem i nie wiem czy jest szansa na jego rozwiązanie 😅 Zakupilem nowego Samsunga. Na starym telefonie miałem bardzo ważne notatki w aplikacji Samsung Notes. Przeniosłem wszystkie dane za pomocą aplikacji Smart Switch i wszystko pięknie się przeniosło oprócz moich zapisanych notatek. Nie sprawdziłem tego przed wyczyszczeniem i odsprzedaniem starego smartfona. Niestety przeniosło się wszystko oprócz tych właśnie notatek. Teraz nie mam do nich dostępu. Co gorsza nie mogę tego nawet przywrócić a na pewno miałem włączona synchronizację z kontem Samsung. Wydaje się że wszystkie notatki przepadły. Próbowałem już dosłownie wszystkiego. Czy Samsung przechowuje to jakoś w swoich bazach danych? Myślicie że jest możliwość napisania do nich, aby w jakiś sposób pomogli mi to przywrócić ? Notatki były na tyle ważne i wrażliwe że muszę się upewnić że zrobiłem wszystko żeby je odzyskać 😅

Dziwne jest to że Smart Switch nie zadziałał jak powinien i nie przeniósł mi również zawartości aplikacji Notes 😞
17 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Reset usuwa dane z telefonu, nie z chmury - po to właśnie robimy tam kopie zapasowe, żeby przywracać po resecie czy zmianie urządzenia. Pytanie czy chcesz udostępnić Pani swoje konto? I czy pani będzie się chciało/umialo w to bawić? W aplikacji Notes można jedynie przywrócić notatki z kosza. I to tylko przed resetem i 30 dni. Trzeba przywracać dane z kopii. W tym momencie Pani będzie miała - jeśli już - dostep do twoich wszystkich innych danych z kopii (sms, połączenia, książka adresować itd).
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dedmecz  tylko to trochę ryzykowne takie podawanie obcej osobie hasła...

0 Like
dedmecz
Journeyman
Opcje
Chyba nie mam wyjścia niestety. A to nie jest tak że jeżeli była tam kopia zapasowa to powinna ona być również dostępna na moim nowym urządzeniu ? Niestety nigdzie jej tutaj nie widzę.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Kopia jest "tam" w chmurze. Na urządzeniu opcje utworzenia i przywracania... Na nowym powinna być opcja wyboru, z której kopii - obecne urządzenie i/lub wszystkie inne, które są zapisane. W przypadku innych wymagane jest właśnie hasło dostępu.
0 Like
konradd86
Voyager
Opcje
Moim zdaniem kombinacja ze starym telefonem nic nie da. Jeśli dane byłyby dostępne w kopii zapasowej na koncie samsung to powinny się dać przywrócić na nowym urządzeniu.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Ps.: weź też pod uwagę, że po ewentualnie udanym przywróceniu, twoje dane zmiksują się z danymi już zapisanymi nowego użytkownika/konta na telefonie.
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Też mam ważne notatki ale używam do tego apki ColorNote i kopii zapasowej backup powiązanej z kontem Google bałabym się wiązać z jednym producentem smartfonów używam tego od 12 lat na różnych smartach różnych producentów a jak się zachce inny smartfon nie Samsung? Co wtedy? Teraz mam s24u dwie minuty i notatki na telefonie, zmiana nie wiem na motorolę myk i są bo powiązane szerzej z androidem a nie samsungiem, może trochę nie w temacie ale warto rozważyć coś w rodzaju dywersyfikacji?
0 Like
Headu404
Voyager
Opcje
Jeśli notatki nie były synchronizowane a wszystko było czyszczone to nie ma szans na odzyskanie. No chyba że policja Ci pomoże. Nie wiem jak w takim przypadku wygląda sytuacja z plikiem notatek które są przechowywane w sejfie. Jak ktoś wie czy sejf zabezpiecza przed przypadkowym usunięciem niech da znać.
0 Like