Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Members i komunikat powiadomienia

(Temat utworzony: 03-10-2022 09:42 AM)
1138 Wyświetlenia
Pjetia
Pioneer
Opcje

Witam. Po przywróceniu ustawień fabrycznych w moim Galaxy A52S 5G, po otwarciu aplikacji Samsung Members otrzymuję następujący komunikat: Powiadomienie: Aplikacja Samsung Members nie jest obsługiwana w tym regionie. (9)

Odinstalowanie i zainstalowanie z Galaxy Store nic nie daje. Region na koncie to Polska, Teoretycznie w ustawieniach, informacje o telefonie, informacje o oprogramowaniu jest EUX i XEO. Macie pomysł, czemu tak się porobiło? Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.

21 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie spotkałem się jeszcze z takim błędem. Gdzie kupiłeś telefon? Napisz również jaki posiadasz wariant telefonu.

Wskazówka - sprawdzanie wariantu i wersji oprogramowania
Przejdź kolejno w telefonie do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu i napisz jakie posiadasz wartości w miejscach czerwonych ramek widocznych na poniższym zrzucie ekranowym.

wariant.png

Pjetia
Pioneer
Opcje

Witaj. Dzięki za odpowiedź. W związku z tym, że jestem niewidomy i nie mam pojęcia, o jakie czerwone ramki Ci chodzi, odpowiem tak: Wartości w gałęzi, do której mnie skierowałeś są następujące, pominąwszy OneUi i wersję Androida, bo to 12:

Wersja modemu: A528BXXU1CVG8

Wersja jądra: 5.4.147-qgki-24661758-abA528BXXU1CVH6 #1 Wed Aug 31 19:25:19 +07 2022Numer wersjiSSP1A.210812.016.A528BXXU1CVH6

SE for Android -statusEnforcing SEPF_SM-A528B_12_0001 Wed Aug 31 19:29:09 2022

Wersja Knox knox 3.8 Knox APi level 35 HDM 2.0 - 5

Wersja oprogramowania dostawcy usługSAOMC_SM-A528B_OXM_EUX_12_0006 EUX/EUX,EUX/EUX/XEO

Wer. oprog.zabezpiecz.AASKS v5.2 release 20220803 ADPV3.0 Release 20191001 SMR Sep-2022 Release 1

Poziom popraw. zabezp. Androida 1 września 2022

Według Numeru IMEI jest to telefon zakupiony w oficjalnej dystrybucji Polskiej bez brandu operatora.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Dziękuję za informację. Z oprogramowaniem i wariantem telefonu wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Spróbuj na początek wyczyścić dane aplikacji Samsung Members. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Samsung Members > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.

Pjetia
Pioneer
Opcje

Zrobiłem zgodnie z zaleceniem i oba przyciski: Wyczyść dane i Wyczyść pamięć są wyszarzone.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wracam z informacją, że najprawdopodobniej jednak występuje konflikt w zapisie EUX/EUX,EUX/EUX/XEO. W tym modelu powinien być następujący zapis XEO/XEO,XEO/EUX/XEO. Zerknij do poniższego wątku.

Problem z aktualizacją dostawcy usługi a52s 5G
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-a/problem-z-aktualizacj%C4%85-dostawcy-us%C5%82ugi-...

Pjetia
Pioneer
Opcje

Dzięki za link. Prześledziłem uważnie, ale nie rozwiązuje on mojego EUX, bo u mnie dopiero na końcu jest XEO, a poza tym wszędzie EUX mimo, że ten model wg odpowiadającego na post z podesłanego linku nie obsługuje EUX... Jak zatem uzyskać XEO i wrócić do stanu w jakim powinno się urządzenie znajdować??

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy w telefonie jest polska karta SIM? Czy przed przywróceniem ustawień fabrycznych był zapis XEO/XEO,XEO/EUX/XEO?

Pjetia
Pioneer
Opcje

Smartfon był aktywowany polską kartą sim i obecnie również jest polska karta sim. Wydaje mi się, że przed przywróceniem było XEO/XEO,XEO/EUX/XEO. Głowy jednak nie dam sobie uciąć.

0 Like
Pjetia
Pioneer
Opcje

Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale w: Ustawienia, aktualizacja jest taki zapis i nie wiem, czy taki ma być:

Wersja bieżąca: A528BXXU1CVH6 /A528BOXM1CVH6 /A528BXXU1CVG8 Poziom poprawki zabezpieczeń: 1 września 2022

0 Like