16-02-2024 09:56 AM
Od dwóch dni zauważyłem problem z brakiem połączenia pomiędzy Samsung Internet Beta, a Samsung Pass.
Wybieram z listy login dla danej strony, ale nie pojawia się monit o przyłożenie palca do czytnika linii papilarnych.
Sytuacja ma miejsce wyłącznie w trybie DEX. W standardowym trybie tabletu hasła działają normalnie. Resetowałem całą aplikację (usunąłem dane, odinstalowałem, zainstalowałem na nowo) - bez skutku. Czy ktoś ma podobny problem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
16-02-2024 04:18 PM
@EuGeneWolfe A w zwykłej przeglądarce Samsung Internet działa? Pamiętaj, że nie na darmo aplikacja nazywa się "Beta", jako taka, w której testuje się różnorakie funkcje i wiele rzeczy może nie działać poprawnie, bądź nie działać w ogóle.
16-02-2024 04:18 PM
@EuGeneWolfe A w zwykłej przeglądarce Samsung Internet działa? Pamiętaj, że nie na darmo aplikacja nazywa się "Beta", jako taka, w której testuje się różnorakie funkcje i wiele rzeczy może nie działać poprawnie, bądź nie działać w ogóle.
20-02-2024 12:29 PM
Zgadza się. Od tak wielu lat używałem wersji Beta (bo wtedy miała coś, czego potrzebowałem, a czego nie miała wersja podstawowa), że o tym zapomniałem. Tym razem zwalili betę. Jak już grzebią, to mogliby wreszcie przywrócić komentarze w Facebooku.