Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpieczne połączenie Wi-Fi, opinie

(Temat utworzony: 03-07-2022 01:44 PM)
1114 Wyświetlenia
ozdek
Explorer
Opcje

Witam ma pytanie czy ktoś korzysta z tej funkcji i czy naprawdę spełnia swoją funkcję 

image

9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ozdek  Witam

Nie korzystam z tej funkcji, jak pamiętam często przeszkadzała mi przez różnie powiadomienia.

SK8_PL
Navigator
Opcje
Nie korzystam z tej funkcji. Podobno ma chronić prywatność ale najpierw musisz się zgodzić żeby ktoś inny widział wszystko co robisz w sieci 😀
ozdek
Explorer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Swoją funkcję spełnia, ale połączenie jest bardzo słabe, darmowy pakiet mikroskopijny a cena zdecydowanie za wysoka... można znaleźć sporo dużo lepszych i tańszych VPN-ów... poza tym lubi się odpalać spontanicznie w sieciach zaznaczonych jako bezpieczne.
Użyteczne co najwyżej w nagłych przypadkach.
Marekk_2k
Pioneer
Opcje
Jakie są wasze opinie na temat aplikacji "Bezpieczne połączenie Wifi"? Aplikacja się sprawuje czy wolicie używać bezpieczniej danych komórkowych?

image

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Sam używam aplikacji "Bezpieczne połączenie Wi-Fi".

Jest, to przydatna funkcja dla osób, które przesiadują w kawiarniach, szkołach/uczelniach bądź biurach.

W ten sposób chronimy siebie i swoje dane przed ewentualnymi wyciekami i wglądem przez podmioty zewnętrzne.

U mnie się, to sprawuje i nigdy nie miałem żadnego wycieku i zazwyczaj działa, to dobrze i jest też funkcja jeszcze bezpieczniejszego połączenia WiFi, które nawet w firmie samsung blokuje możliwość wglądu.

Oczywiście No trzeba jednak liczyć się z tym, że ta usługa w pakiecie darmowym jest bardzo okrojona, ale w tym pakiecie Premium jest już nielimitowana chociaż No właśnie 9,99zł za jedno urządzenie, więc u mnie wychodzi 19,98zł, ale ogólnie funkcja działa jak działać powinna.

Szczerze mówiąc, to lubię korzystać z tej opcji kiedy nie zawsze chce mi się używać danych komórkowych no bo jednak to troszkę bardziej tą baterię zużywa No i często mam synchronizację przez sieć WiFi, więc tutaj ułatwia to troszkę sprawę.

Więcej o tej funkcji znajdziesz tutaj:
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/moja-ocena-usługi-quot-bezpieczne-połączenie-...
Mighn
Big Cheese
Opcje
W podstawowym zakresie wbudowana ochrona sieci spełnia swoją rolę i z pewnością jest bezpieczniejszy niż losowy, darmowy VPN. Jednak biorąc pod uwagę obecne ceny i zasięg Internetu mobilnego w Polsce, korzystanie z hotspotów ma sens jedynie w sporadycznych przypadkach. Z kolei korzystanie z VPN w zabezpieczonej sieci w domu lub w pracy zazwyczaj mija się z celem.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, raczej korzystam z danych komórkowych.
Czasami jednak sygnał miałem słaby i byłem zmuszony używać innych sieci Wi-Fi. Wtedy też używałem tej funkcji
Bartek_Da
Explorer
Opcje
Gorszy, droższy VPN XD
0 Like