Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health zle liczy kroki

(Temat utworzony: 08-07-2023 12:46 PM)
1908 Wyświetlenia
Members_ClT7vkr
First Poster
Opcje

Ktoś wie dlaczego aplikacja zle liczy kroki? 

Używam jej od niedawna (odkąd mam smartwach active2) i widzę że kroki się nie zgadzają...

Gdy wyszłam na spacer z telefonem i zegarkiem, bylo ok (porównałam z inną apką), ale potem widzę w podsumowaniu, że przeszłam ponad 4km i zrobiłam niecałe 3k kroków, a dokładniej - robiłam 44 kroki na minutę. Niemożliwe. 

Screenshot_20201210-223848_Samsung Health.jpg

 ponadto - widzę że zegarek nie zlicza wielu kroków. Mam wrażenie że krokomierz nie za bardzo się sprawdza. Czy jest opcja, żeby to naprawić?

0 Like
15 Odpowiedzi
magda13lenajelinska
Journeyman
Opcje
44 kroki na minute to spacerowe tempo. szybki chod ok 100
0 Like
Members_ClT7vkr
First Poster
Opcje

Niech będzie że ze światłami, podejściami itd tak było. Nie zmienia to faktu, że nie mogłam zrobić 4,6km w 2900 krokach. Odległość jest ok.

Tym bardziej że za ten dzień miałam ponad 10k kroków, a poza spacerem siedziałam w domu. Nie możliwe że na spacerze mam 3k kroków, a w domu 7k...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Members_ClT7vkr trzeba mieć świadomość, że naliczanie kroków przez zegarek odbywa się na podstawie ruchów ręką. Gdy nie następuje naturalny ruch ręki nie będą naliczane. A co do aktywności w domu, to tu jest odwrotnie. Wykonując prace domowe, w czasie których intensywnie ruszamy rękoma, możemy powodować dodatkowe naliczenie kroków, których nie wykonaliśmy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Krasnalek
Explorer
Opcje
Ostatnio aplikacja Samsung Health zlicza kroki podwójnie-z zegarka i z telefonu. Trening ma np 8500 kroków a w aplikacji widać 17 tyś kroków tak jakby osobno liczył z telefonu a osobno z zegarka. Trening włączony na zegarku jak zwykle. Do tej pory nie było takich rzeczy -wszystko było liczone albo-albo. Dodam że nie ma opcji jak wcześniej tylko albo tylko z telefonu albo telefon i podłączone urządzenia. Tylko czemu liczy podwójnie??? Herezję wychodzą przez to w liczenia spalania kalorii itp.
Czy znów coś się zmieniło na niekorzyść apki?? 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krasnalek  Dzień dobry 

Zegarek to Galaxy watch 4?

Czy zauważył Pan, żeby w trakcie wykonywania ćwiczenia nastąpiło rozparowanie urządzeń?

Krasnalek
Explorer
Opcje
Zegarek starszy model bo 3. Nie było rozparowania urządzeń. Sprawdzałam poza tym dzieje mi się to ok już ponad tygodnia tylko zastanawiałam się czy nie zmieniłam ustawień a nie pamiętałam żeby sprawdzić na spokojnie
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krasnalek  W tym wypadku, należałoby wyczyścić dane aplikacji Samsung Health: Ustawienia > Aplikacje > Samsung Health > Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane

Najprawdopodobniej, konieczne będzie też przeinstalowanie aplikacji Galaxy Wearable i reset samego zegarka.

Dane o treningach są zapisane na Pana koncie Samsung więc nic nie zostanie usunięte.

KrólKing
Journeyman
Opcje
Dzisiaj zauważyłem znaczącą różnicę w zliczaniu kroków aplikacją Samsung Health. Inny krokomierz podał liczbę 939 kroków i 0.56 km. Samsung Health podał liczbę 98 kroków i 0.07 km. Czy to jakiś błąd aplikacji?
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Witam, moim przypadku nigdy nie miałem sytuacji, w której samsung źle nabijał kroki na zegarku, dlatego zalecam:

1. Sprawdzić sobie nabijanie kroków. Z zegarkiem od samsunga oraz z tym krokomierzem np. Zrób 2 kroków na jednym i drugim i sprawdź, który poda bliższy wynik.

2. Zalecam też sprawdzić aktualizację aplikacji Samsung Health.

3. Jeśli kroki nabijane przez krokomierz będą poprawnie nabijane, to zalecam zresetować dane w aplikacji Samsung Health.

U mnie na ogół na GalaxyWatchach te kroki zawsze były poprawnie nabijane i nigdy nie widziałem tam przypadkowych kroków w przeciwieństwie od tańszego smartwtacha.
0 Like