Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health zle liczy kroki

(Temat utworzony: 26-11-2024 05:24 PM)
46 Wyświetlenia
Members_ClT7vkr
First Poster
Opcje

Ktoś wie dlaczego aplikacja zle liczy kroki? 

Używam jej od niedawna (odkąd mam smartwach active2) i widzę że kroki się nie zgadzają...

Gdy wyszłam na spacer z telefonem i zegarkiem, bylo ok (porównałam z inną apką), ale potem widzę w podsumowaniu, że przeszłam ponad 4km i zrobiłam niecałe 3k kroków, a dokładniej - robiłam 44 kroki na minutę. Niemożliwe. 

Screenshot_20201210-223848_Samsung Health.jpg

 ponadto - widzę że zegarek nie zlicza wielu kroków. Mam wrażenie że krokomierz nie za bardzo się sprawdza. Czy jest opcja, żeby to naprawić?

0 Like
15 Odpowiedzi
KrólKing
Journeyman
Opcje
Mój problem nie dotyczy zegarka, lecz telefonu.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
A czyli z Smartfona są nabijane kroki przez apke, to tutaj zalecam się zastosować do punktu nr. 2 i 3 a i przy okazji na ogół smartfon nie nabije zbyt dobrze kroków
0 Like
KrólKing
Journeyman
Opcje
Dodam jeszcze, że wczoraj telefon nabijał dobrze kroki.
0 Like
KrólKing
Journeyman
Opcje
Na szczęście problem się sam rozwiązał, teraz naliczyło mi poprawnie kroki.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To jedyne co zostaje to aktualizacja apki a jeśli nic, to nie da, to kopia zapasowa danych z aplikacji i ich usunięcie, ale przed tym chyba lepszym wyjściem będzie poczekanie na jakieś rady od Samsung Makers. Ja mogę doradzić jedynie rozwiązania, które mi w takich sytuacjach pomagały, ale nie zawsze warto kusic losu i lepiej może do momentu rozwiązania problemu, korzystaj z krokomierza.
0 Like
Members_7eVRwc1
First Poster
Opcje

poprostu nie kupie nic z logo Samsung  bo to jest ***** warte tylko naszpikowane kiczowatymi aplikacjami

0 Like