Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung health pomiar tlenu

(Temat utworzony: 20-04-2020 10:18 PM)
32450 Wyświetlenia
sha7dow
Apprentice
Opcje

Witam, 

Jestem posiadaczem zegarka Samsung galaxy watch active 2. Na telefonie mam zainstalowana aplikacje samsung health. Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego nie pokazuje mi pomiaru tlenu? Z tego co wiem, powinno być to mierzone podczas treningu, a wchodzac w aplikacje niestety nic takiego nie mam. Czy ma może ktoś jakiekolwiek pojęcie, dlaczego nie mam tej opcji? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam

41 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@sha7dow a na jakiej podstawie wnioskujesz, że powinien być wykonywany pomiar tlenu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
sha7dow
Apprentice
Opcje
Szukałem w internecie i ktoś tam pisal że ma takowa funkcje, że ma samsunga s10 i mu coś tam inaczej pokazuje. Do tego jak przekazywałem uprawnienia innej aplikacji, to również prosiło o dostęp do tego. No i 3 aspekt, że Huawei gt watch 2 ma takowa opcje, a zegarek teoretycznie lepszy, droższy by nie miał? Pozdrawiam
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sha7dow, W Samsung Health można mierzyć poziom nasycenia krwi wraz z pomiarem stresu. Dotyczy, to telefonów wyposażonych w pulsometr. Niestety zegarek nie oferuje takiej możliwości.

Screenshot_20200421-140348_Samsung Health.jpg

sha7dow
Apprentice
Opcje
No to jest to spory minus.. W każdym razie dziękuję bardzo za informację :smiling-face: pozdrawiam
0 Like
Klubowy78
Navigator
Opcje

Witam.
Od jakiegoś czasu, na swoim Note 9 nie mam możliwości, mierzenia nasyceniem tlenu podczas pomiaru pulsu. 
Wgrałem nowszą apkę Samsung Healt 6.11.1.001, czyściłem dane itp, a nadal nie mam możliwości z skorzystania tej opcji.
Oprogramowanie N960FXXS6ETH4

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Klubowy78, Pomiar nasycenia krwi tlenem jest wykonywany przy pomiarze poziomu stresu.

Klubowy78
Navigator
Opcje

Screenshot_20200913-201654_Samsung Health.jpgPomiar poziomu stresu też nie działa. 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Klubowy78, Spróbuj wyczyścić pamięć i dane aplikacji Samsung Health według tego poradnika. Pamiętaj, tylko aby przed przystąpieniem do tego zabiegu przeprowadzić synchronizację w celu późniejszego przywrócenia danych. Sprawdzałem na S7 Edge oraz S9+ i na obu telefonach mogę wykonać pomiar stresu. Zaczekaj także na odpowiedzi od innych posiadaczy Note 9.

0 Like
Klubowy78
Navigator
Opcje

Żadna z tych metod, nie przyniosła pozytywnego efektu. W niedzielę usunąłem dane i cache, a dziś ponownie to zrobiłem oraz odinstalowałem i ponownie zainstalowałem. To wygląda mi na błąd w synchronizacji - jakiś bug, bo nadal mam nieaktywne opcje.

0 Like