Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health i Xiaomi Mi Scale 2

(Temat utworzony: 04-02-2018 03:25 AM)
20924 Wyświetlenia
souacz
Apprentice
Opcje

Witam, używam S8+, Gear S2 i pięknie działa to wszystko z Samsung Health. Ostatnio kupiłem wagę Mi Scale 2 i niestety nie mogę w żaden sposób zsynchronizować jej z Samsung Health. W akcesoriach widzę Mi Smart Scales ale po próbie sparowania nic się nie dzieje - aplikacja nie wykrywa wagi. Czy ta opcja dotyczy tylko pierwszej wersji wagi Xiaomi? Mam zainstalowaną aplikację Mi Fit z którą waga działa znakomicie ale wolałbym żeby wyniki były synchronizowane z Samsung health. Jest na to jakiś sposób?

Reebah
Journeyman
Opcje

Witam.

Tak można synchronizować dane z wagi do Samsung Health. U mnie działa :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Reebah, czy możesz napisać jaki posiadasz telefon oraz w jaki sposób połączyłeś wagę Xiaomi Mi Scale 2 z Samsung Health?

0 Like
Reebah
Journeyman
Opcje
Jasne. To jest taki troche workaround ale dziala bardzo dobrze.
1. Potrzebujemy: Aplikacja Google Fit,Aplikacja Health Sync (niestety platna -jakies 13 zeta jednorazowo)
W google fit jesli jej nie uzywasz tak jak ja to wyłacz monitorowanie wszystkich aktywnosci oprocz wagi (no chyba ze uzywasz Google Fit to wtedy ignore-ja uzywam tylko Samsung Health wiec Fit potrzebny mi jest tylko do tego workaround)
2. W Mi Fit dodaj uprawnienia dla synchronizacji z Google Fit :Moj profil-ustawienia-dodaj konto
3.Po kroku 2 Google Fit powinien juz widzieć wage z urzadzenia .
Jeśli nie to https://support.google.com/fit/answer/6098255?hl=pl

3.Sciagamy Health Sync (platna po 8 dniach ) i tam ustawiamy żrodlo synchronizacji z Google Fit a w kolejnym kroku Synchronizuj do : z Google Fit do Samsung Health
4. Ustawiamy czestotliwosc synchronizacji wedle wlasnych preferencji
5.w Health Sync zaznaczylem jeszcze opcje z bateria aby apka odpalala sie tylko na synchro
6. Powinno juz hulać-Enjoy

Ps.Szkoda tylko ze Samsung tego nie naprawia sam ,a moglny zrobic prosta synchronizacje chociazby do Google Fit a tak tworca Health Sync zarabia sobie na kazdym 13 ziko .
Pozdrawiam
Reebah
Journeyman
Opcje
Daj znać czy sie udało -pozdr
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Reebah, nie posiadam tej wagi, ale widzę, że kilka osób wypowiadających się w tym wątku miało z tym problem, dlatego też dopytałem o szczegóły :winking-face:

0 Like
Reebah
Journeyman
Opcje
Napewno dziala a BTW uzywam ote 8
0 Like
Alina1
Journeyman
Opcje
Witam
Do momentu polaczenia mi fit z google fit zrobilam ale dalej nie wiem gdzie w aplikacji healt mam zmienic na przesylanie danych z google fit. Dzieki za pomoc,
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Alina1 sprawdź następującą ścieżkę: Ekran główny S Health > hamburger (3 kreski lewy górny róg) > zębatka (prawy górny) > Uprawnienia danych i tu powinny być dostępne aplikację z którymi SH ma wymieniać dane.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Alina1
Journeyman
Opcje
Udalo sie. Trzeba czytac ze zrozumieniem.:)
0 Like
Reebah
Journeyman
Opcje

@Szewcu72 Nie. To nie w Samsung Health .

Transferowanie danych z Google Fit do Samsung Health odbywa sie za pomoca kolejnej aplikacji o nazwie "Health Sync" trzeba ją pobrać ze sklepu Google Play.

0 Like