Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health i Xiaomi Mi Scale 2

(Temat utworzony: 04-02-2018 03:25 AM)
20875 Wyświetlenia
souacz
Apprentice
Opcje

Witam, używam S8+, Gear S2 i pięknie działa to wszystko z Samsung Health. Ostatnio kupiłem wagę Mi Scale 2 i niestety nie mogę w żaden sposób zsynchronizować jej z Samsung Health. W akcesoriach widzę Mi Smart Scales ale po próbie sparowania nic się nie dzieje - aplikacja nie wykrywa wagi. Czy ta opcja dotyczy tylko pierwszej wersji wagi Xiaomi? Mam zainstalowaną aplikację Mi Fit z którą waga działa znakomicie ale wolałbym żeby wyniki były synchronizowane z Samsung health. Jest na to jakiś sposób?

38 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Obawiam się, że jest tak jak napisałeś. Pierwsza generacja pracuje poprawnie z programami Mi Fit, Google Fit i S Health. W przypadku wersji Mi Scale 2, w jej opisach brak jest już informacji o współpracy z aplikacjami innymi niż Mi Fit.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Stach76
First Poster
Opcje

Dziala dziala troche mi zeszlo ale spisuje.

Sparować z s health i w trakcie ważenia musi być włączony s health na wadze.

Dodatkowo żeby nie wyskakiwal komunikat o chińskiej wersji programu w yunmai trzeba zainstalować wersję z 2016r.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Możesz krok po kroku opisać jak powiązać mi scale 2 z SHealth?
AndrzejB
First Poster
Opcje

Może jest ktoś kto potrafi połączyć mi scale 2 z samsung healt?

0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@AndrzejB Spróbuj sposobu podanego wyżej przez @Stach76

0 Like
Alina1
Journeyman
Opcje

Witam

Nie potrafie polaczyc tej wagi z zegarkiem. Czy moge poprosic. Krok po kroku

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Alina1 domyslam się, że chodzi Ci o dodanie urządzenia do aplikacji SH, nie do samego zegarka.

Problem jest tego typu, że aplikacja wspiera tylko model Mi Smart Scales.

Mi Smart.jpg

A kolega, który napisał, że się mu podobno udało, już się nie odezwał proszony o instrukcję krok po kroku. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Alina1
Journeyman
Opcje

0 Like
Alina1
Journeyman
Opcje
Moze samsung kiedys to poprawi.
0 Like