12-10-2021 02:43 PM
Witam serdecznie, Po aktualizacji oprogramowania z poprawkami z września przestał mi działać Sklep play. Mianowicie nie da się pobierać aplikacji oraz robić aktualizacji.
Wyczyściłem dane w sklepie play oraz w usłudze play, wyzerowałem telefon do ustawień fabrycznych, wgrałem też androida ze strony sammobile przez odina, probowalem z roznych sieci. Nic nie działa, problem również pojawił się na telefonie xiaomi także po aktualizacji z poprawkami wrześniowymi.
Ma ktoś jakiś pomysł, co jest nie tak i jak to ugryźć?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
13-10-2021 01:04 PM
Tak jak napisałeś. aktualizacje zrobiły się same po kilku godzinach i restarcie telefonu. Czyli instalacja apk webview z innego źródła niż sklep play podmiana w opcjach programisty. restart telefonu i czekanie. Problem rozwiązany. Dzięki wielkie za pomoc.
12-10-2021 04:12 PM
Czy przywracałeś kopię zapasową po przywróceniu ustawień fabrycznych?
12-10-2021 04:23 PM
Nie, nie przywracałem
12-10-2021 04:24 PM
Nie przywracałem.
12-10-2021 08:58 PM — edytowano 12-10-2021 09:00 PM
12-10-2021 11:44 PM
Skoro problem wystąpił na dwóch urządzeniach od różnych producentów to możliwe, że to jakiś problem z Twoim kontem Google. Gdyby problem dotyczył większej liczby osób to pojawiłoby się przynajmniej kilka wątków z podobnym problemem. Spróbuj poszukać pomocy na ten temat na stronie Google. Poniżej wklejam odnośnik, w którym znajduje się kilka przydatnych informacji.
Fix Play Store opening, loading, and downloading issues - Google Play Help
https://support.google.com/googleplay/answer/7513003?hl=en
13-10-2021 10:03 AM
Więc tak, jestem zalogowany na koncie google i na koncie samsung.
To co udało mi si dzisiaj zrobić to pobrałem apk android system webview nie przez sklep play i zainstalowałem na xiaomi i załatwiło problem, natomiast na samsungu odpaliłem opcje programisty i podmieniłem webview na webview dev i prawie zadziałało aplikacje się już normalnie instalują, ale chrome i webviev nie chcą sie aktualizować . I tutaj już nie wiem co zrobić.
13-10-2021 10:50 AM
Kiedyś miałem podobny problem po przywróceniu ustawień fabrycznych. Z tego co pamiętam to problem ustąpił sam po pewnym czasie. W związku z tym nie jestem w stanie udzielić dalszych wskazówek. Zaczekajmy również na podpowiedzi od pozostałych użytkowników.
13-10-2021 01:04 PM
Tak jak napisałeś. aktualizacje zrobiły się same po kilku godzinach i restarcie telefonu. Czyli instalacja apk webview z innego źródła niż sklep play podmiana w opcjach programisty. restart telefonu i czekanie. Problem rozwiązany. Dzięki wielkie za pomoc.
13-10-2021 01:41 PM
Dziękuję za informację zwrotną i cieszę się, że problem udało się rozwiązać.