15-02-2022 06:57 PM
Czy ktoś miał podobną sprawę GNIAZDEM C w swoim smartfonie? Jeżeli łącze potrafi za pomocą kabla :
a) załadować smartfona- (w moim przypadku Galaxy A70 b) po podłączeniu do laptopa za pomocą kabla USB-C ->USB-A pracuje prawidłowo : transfery i przeglądanie dysków telefonu odbywa się prawidłowo bez zakłóceń i awarii
Używałem przejściówki USB On-The-Go podłaczajac różne pendrive a także bezposrednio Pendrive Samsung DUO Plus 2020, z wbudowanym wtykiem C .
Brak prawidłowej reakcji ze strony systemu.->
Po tym komunikacie pojawia się kolejny komunikat:
Ładowanie podłączonego urządzenia przez USB
Dotknij , aby wyświetlić inne opcje usb.
Po dotknięciu mamy :
Ustawienia resetu fabryczne wykonane i nie przyniosły żadnych zmian
Pen-drivery które użyłem inicjują jedynie komunikat podłączenie ładowarki
15-02-2022 07:34 PM
@Members_tV4aj9r Dzień Dobry
Czy problem polega na tym że telefon nie jest wykrywany do komputera?
Czy nie można przesyłać plików na komputer?
Czy problem dotyczy samego podpięcia pendrive?
16-02-2022 08:43 AM
Dzień Dobry
Przepraszam ze tak chaotycznie przedstawiam swoją sprawę ale jeszcze się nie wdrożyłem w portal.
Pliki można przesyłać kablem na komputer i jest wykrywany przez każdy komputer bez problemu.
Pendrive po podłączeniu do smartfona jest nie widziany a zamiast tego pojawiają się w powiadomieniach smartfona dwa po sobie następujące komunikaty : (1) System Android podłączono złącze usb.->(2) ładowanie podłączonego urzadzenia przez usb co sugeruje że pendrive jest wykrywany jako ładowarkę. Smartfon gdy jest wyłączony po podłączeniu kablem do laptopa włącza inicjacje lądowania baterii i ładuje. Gdy Smartfon jest włączony po podłączeniu do laptopa wtedy włącza się inicjacja lądowania baterii i ładuje a po sprawdzeniu w eksploatatorze plików w komputerze zarówno na kartę pamięci jak i na dysk smartfona zapis /odczyt przebiega prawidłowo bez zaradnych problemów.
Pozdrowienia i dziękuję.
16-02-2022 11:16 AM
@Members_tV4aj9r czyli tylko z pendrivem jest niewłaściwa reakcja tak?
16-02-2022 01:01 PM
Tak dokładnie tylko z pendriverami jest nieprawidłowa reakcja po podłączeniu zarówno z przejściówką USB On-The-Go jak i bezpośrednio poprzez Pendrive Samsung DUO.
16-02-2022 01:10 PM
@Members_tV4aj9r może ma niewłaściwy system plików....
16-02-2022 02:56 PM
@Members_tV4aj9r korzystasz z oryginalnego adaptera do podłączenia pendrive'a?
16-02-2022 05:04 PM
Trudno powiedzieć czy niewłaściwy system plików ale chyba nie bo mam obok S20 FE i daje rady na adapterze i bezpośrednio z pendrive. exFat , NTFS bez problemu.Manager plików inicjuje start explorera poprawnie.
16-02-2022 05:19 PM
Nigdy nie korzystałem bo miałem samsung duo z wtykiem C i wszystko było ok. Ale teraz to porażka od około 5 dni. Ani samsung duo ani adapter nie rozpoznaj. .Jak wspomniałem na S20 pracuje poprawnie i nie ma żadnych problemów .Ten Adapter który używam nie jest oryginalny . Jeśli to może mieć znaczenie to naprawdę zakupię oryginalny w serwisie Samsunga aby nie zrobić problemów w S20. Pendrive obojętnie który jest rozpoznawany jako ładowarka. Przed oddaniem do serwisu popytam was może się obędzie bez tego. Tylko nie bede wiedział dlaczego i z jakiego powodu chociaż może koledzy z serwisu będą na tyle uprzejmi i powiedzą dlaczego tak jest!! Bo nie chcę żeby to spotkało S20 no i oczywiście kogokolwiek z naszej Społeczności.
17-02-2022 09:15 AM — edytowano 17-02-2022 09:15 AM
@Members_tV4aj9r Dziwna sytuacja, Spróbowałbym jeszcze wyczyścić dane aplikacji Ustawienia 🤔