Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy A70 - łacze c nie wykrywa pendrivery zamiast tego informuje o ładowaniu

(Temat utworzony: 15-02-2022 06:57 PM)
1765 Wyświetlenia
Members_tV4aj9r
Apprentice
Opcje

Czy ktoś miał podobną sprawę GNIAZDEM C w swoim smartfonie? Jeżeli łącze potrafi za pomocą kabla :

a) załadować smartfona- (w moim przypadku Galaxy A70                                                                                                                         b) po podłączeniu do laptopa za pomocą kabla   USB-C ->USB-A   pracuje prawidłowo : transfery i przeglądanie dysków telefonu odbywa się prawidłowo  bez zakłóceń i awarii

Używałem przejściówki  USB On-The-Go podłaczajac różne pendrive  a także  bezposrednio Pendrive Samsung DUO Plus 2020,   z wbudowanym wtykiem C .

Brak prawidłowej reakcji ze strony systemu.->  Clipboard01.jpg

Po tym komunikacie pojawia się kolejny komunikat:

Ładowanie podłączonego urządzenia przez USB

Dotknij , aby wyświetlić inne opcje usb.

Po dotknięciu mamy :

Clipboard02.jpg

Ustawienia resetu fabryczne wykonane i nie przyniosły  żadnych zmian

Pen-drivery które użyłem inicjują jedynie komunikat  podłączenie ładowarki

0 Like
25 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_tV4aj9r  Dzień Dobry

Czy problem polega na tym że telefon nie jest wykrywany do komputera?

Czy nie można przesyłać plików na komputer?

Czy problem dotyczy samego podpięcia pendrive?

Members_tV4aj9r
Apprentice
Opcje

Dzień Dobry

Przepraszam ze tak chaotycznie przedstawiam swoją sprawę ale jeszcze się nie wdrożyłem w portal.

Pliki można przesyłać kablem na komputer i jest wykrywany przez każdy komputer bez problemu.

Pendrive po podłączeniu do smartfona jest nie widziany a zamiast tego pojawiają się w powiadomieniach smartfona dwa po sobie następujące komunikaty : (1) System Android podłączono złącze usb.->(2) ładowanie podłączonego urzadzenia przez usb co sugeruje że pendrive jest wykrywany jako ładowarkę. Smartfon gdy jest wyłączony po podłączeniu kablem  do laptopa włącza inicjacje lądowania baterii i ładuje. Gdy Smartfon jest włączony po podłączeniu do laptopa wtedy włącza się inicjacja lądowania baterii i ładuje a po sprawdzeniu w eksploatatorze plików w komputerze zarówno na kartę pamięci jak i na dysk smartfona zapis /odczyt przebiega prawidłowo bez zaradnych problemów.

Pozdrowienia i dziękuję.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_tV4aj9r  czyli tylko z pendrivem jest niewłaściwa reakcja tak?

Members_tV4aj9r
Apprentice
Opcje

Tak dokładnie tylko z pendriverami jest nieprawidłowa reakcja po podłączeniu zarówno z przejściówką  USB On-The-Go jak i bezpośrednio  poprzez Pendrive Samsung DUO.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_tV4aj9r  może ma niewłaściwy system plików....

SzymonM
Expert
Opcje

@Members_tV4aj9r korzystasz z oryginalnego adaptera do podłączenia pendrive'a?

Members_tV4aj9r
Apprentice
Opcje

Trudno powiedzieć czy niewłaściwy system plików ale chyba nie  bo mam obok S20 FE i daje rady na adapterze i bezpośrednio z pendrive. exFat ,  NTFS bez problemu.Manager plików inicjuje start explorera poprawnie.

0 Like
Members_tV4aj9r
Apprentice
Opcje

Nigdy nie korzystałem bo miałem samsung duo z wtykiem C i wszystko było ok. Ale teraz to porażka od około 5 dni. Ani samsung duo ani adapter nie rozpoznaj. .Jak wspomniałem na S20 pracuje poprawnie i nie ma żadnych problemów .Ten Adapter który używam nie jest   oryginalny  . Jeśli to może mieć znaczenie to naprawdę zakupię oryginalny w serwisie Samsunga aby nie zrobić problemów w S20. Pendrive obojętnie który jest rozpoznawany jako ładowarka. Przed oddaniem do serwisu popytam was może się obędzie bez tego. Tylko nie bede wiedział dlaczego i z jakiego powodu chociaż może koledzy z serwisu będą na tyle uprzejmi i powiedzą dlaczego tak jest!!  Bo nie chcę żeby to spotkało S20 no i oczywiście kogokolwiek z naszej Społeczności.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_tV4aj9r  Dziwna sytuacja,  Spróbowałbym jeszcze wyczyścić dane aplikacji Ustawienia 🤔