27-09-2020 09:24 PM
Witam.
Mam Samsung Galaxy A6 (2018). W tej chwili już z Androidem 10.
Podczas aktualizacji oprogramowania z Google Play telefon idzie spać i przerywa jego aktualizację, wiec co chwila muszę go budzić żeby to wszystko zainstalował. To samo było z Androidem 9. Z 8 nie wiem, gdyż po kupnie telefonu zaraz przeprowadziłem aktualizację systemu.
Czy da się w ustawieniach telefonu coś zmienić aby na ten czas ten w tle instalował aktualizacje ze sklepu (gdy ekran jest wygaszony) i nie chodził spać?
Niestety - to już jest mój ostatni telefon na bardzo długi czas, gdyż jest to ostatni model z Bluetooth 4.2. Nowsza wersja 5.0, nie chce poprawnie współpracować z urządzeniem, które współpracuje z moimi aparatami słuchowymi.
27-09-2020 09:42 PM
27-09-2020 10:07 PM
Ale sam telefon działa dobrze, tylko zwyczajnie podczas aktualizacji przechodzi w letarg i nic się nie dzieje. Musze go ocucić żeby znów pobierał aktualizacje. Lub siedzieć przy nim i co chwila kazać wyświetlać ekran, żeby nie przysypiał.
Nie chcę robić wpie cache partition bo wszystkie dane, w tym archiwum wiadomości pójdą w kosmos, bo telefon w chmurze tego nie archiwizuje.
27-09-2020 10:13 PM
@gilban @Wpie cache partition nie usuwa danych. Tylko pamiętaj aby wykonać wipe cache partition, A nie jakaś inna operację. Jeśli masz obawy to napisz. Pomogę Ci.