11-10-2018 01:55 PM – ostatnio edytowany 14-06-2020 10:17 PM przez EwaK
Cześć forumowicze.
Prawie wszyscy trzymamy kopie naszych plików w chmurze. Jednym z dostępnych rozwiązań w tym zakresie jest usługa Samsung Cloud.
Możemy za jej pomocą wykonać backup zawartości naszych urządzeń.
Samsung Cloud pozwala również na bieżąco synchronizować kontakty, notatki, dane klawiatury oraz przeglądarki internetowej.
Do informacji zgromadzonych w chmurze mamy również wygodny dostęp z pozycji naszych komputerów.
Wystarczy, że wejdziecie na stronę https://support.samsungcloud.com i zalogujecie się do swojego konta Samsung.
Znajdziecie tu dostęp do wszystkich istotnych informacji odnośnie danych zgromadzonych w Samsung Cloud.
Użycie Chmury.
Znajdziecie tu informacje o rozmiarze limitu przypisanego do Waszego konta, ilości pozostałych do wykorzystania gigabajtów oraz wyszczególnienie kategorii przechowywanych plików wraz z ich łącznym rozmiarem.
Galeria.
W Galerii znajdują się Wasze zdjęcia i nagrania wideo, zupełnie jak w telefonie.
Możecie w prosty i szybki sposób włączyć podgląd materiałów, pobrać je na komputer lub usunąć z Samsung Cloud. Usunięte elementy trafiają do kosza, z którego w razie potrzeby możemy odzyskać pliki.
Inne zsynchronizowane dane.
W tym dziale sprawdzicie pozostałe zsynchronizowane elementy.
- kontakty
- klawiatura
- notatki
- dane przeglądarki
Dysk Samsung Cloud.
Klasyczna przestrzeń dyskowa w chmurze.
Znajdziecie tu wszystkie ręcznie przesłanie pliki z Waszych telefonów.
Kopie zapasowe urządzenia.
Możecie tu podejrzeć kopie zapasowe wszystkich urządzeń powiązanych z Waszym kontem Samsung.
Widoczna jest również data utworzenia kopii, będziecie zatem wiedzieli, czy dane są aktualne.
My Knox i Mój Sejf.
Ostatnią pozycją jest informacja o zaszyfrowanych danych z Waszych telefonów. Podobnie jak w wypadku kopii zapasowej, widoczna jest data synchronizacji.
Korzystacie już z Samsung Cloud na komputerze? Podzielcie się swoją opinią.
09-06-2019 02:25 PM
Cześć @ania12,
Już śpieszę z wyjaśnieniami
Domyślam się, że na innym telefonie Samsung logujesz się na Chmurę również poprzez przeglądarkę internetową. W ten sposób nie przywrócisz danych.
Aby "wyciągnąć" dane z chmury Samsung, należy do telefonu Samsung dodać swoje konto. Jeśli podpowiesz, jaki masz model podam dokładną ścieżkę. Na najnowszym Android 9 wygląda to w sposób następujący:
Ustawienia -> Konta i kopia zapasowa (w starszych wersjach "Chmura i konta") -> Konta -> Dodaj konto -> Konto Samsung.
Teraz przywacamy dane takie jak SMS, kontakty, spis połaczeń i inne:
Ustawienia -> Konta i kopia zapasowa (lub Chmura i konta) -> Kopia zap. i odzyskiwanie -> Przywracanie dancych.
Dodatkowo zdjęcia znajdziesz w:
Ustawienia -> Konta i kopia zapasowa (lub Chmura i konta) -> Samsung Cloud -> Galeria.
Więcej informacji o kopii zapasowej znajdziesz w poniższym poradniku:
Samsung Cloud - Twoje dane zawsze bezpieczne
Po załadowaniu danych z chmury na telefon, możesz przenieść wszystko na inne urządzenie używając aplikacji do tego przeznaczonej przez producenta telefonu.
Koniecznie daj znać, czy się udało!
11-09-2019 09:11 AM
Pytanie. Jak przez przeglądarkę podejrzeć zsynchronizowane natatki. Niby wchodzę w zakładkę "inne zsynchronizowane dane", jest ikonka "notatki samsung" i podana zajmowana wielkość, ale jest ona niekatywna (po kliknięciu na nią nic się nie dzieje), brak możliwości podejrzenia tych notatek.
11-09-2019 09:48 AM
@piotreczek, z poziomu przeglądaki nie można podejrzeć notatek. Musisz zsynchronizować dane z urządzeniem żeby mieć możliwość przeglądania notatek.
11-09-2019 09:57 AM — edytowano 11-09-2019 10:07 AM
@mirudo24 Na telefonie mam notatki, ale chciałem sprawdzić godzinę ich zapisu. Po otwarciu notatki widać tylko datę zapisu, a potrzebna jest mi też godzina, jak mogę to sprawdzić.
11-09-2019 10:07 AM
@piotreczek, wygląda na to, że aplikacja podaje wyłącznie informację dotyczącą daty. Przeszukałem wszystkie opcje aplikacji i nie znalazłem możliwości włączenia godziny. Zachęcam do wysłania zapytania do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members. Najlepiej skierować pytanie uruchamiając aplikację Samsung Notes i wybierając opcję Kontakt z nami (Samsung Notes > menu (trzy kreski po lewej stronie > ikona koła zębatego > Kontakt z nami).
11-09-2019 10:16 AM
@mirudo24 wysłałem. Długo się czeka na odpowiedź? Rozumiem, że odpowiedź przyjdzie też prze aplikację members, tam gdzie jest zakładka zgłoszenia. Tak?
11-09-2019 10:45 AM
@piotreczek, z reguły odpowiedź przychodzi w ciągu kilku dni. Odpowiedź pojawi się w aplikacji Samsung Members.
13-09-2019 08:05 AM
@mirudo24 odpowiedzieli, że aplikacja nie zapisuje godziny. A może wiecie gdzie te notatki są zapisywane w pamięci telefonu? Może przez komputer udałoby się sprawdzić klikając na właściwości pliku.
13-09-2019 09:16 AM
@piotreczek, dziękuję za informację. Przeszukałem pamięć wewnętrzną telefonu, ale nie udało mi się znaleźć plików z notatkami. Próbowałem również przesłać notatkę mailem, ale wtedy data i godzina ustawia się na czas wysyłki pliku. Niestety nie mam dla Ciebie innych wskazówek.
21-02-2020 07:21 PM
Z pozycji kompa niewiele się w chmurze zrobi, szczególnie z kopiami zapasowymi...
A jak rozwiązać problem z synchronizacją chmury tak aby przenieść zawartość książki kontaktów z nowego urządzenia do starszego ?
Konkretnie z A50 do galaxy tab SM-T700..
Przy próbie synchronizacji pojawia się komunikat - aplikacja zarządzanie danymi osobowymi została zatrzymana.
Jak to ugryżć ??