11-10-2018 01:55 PM – ostatnio edytowany 14-06-2020 10:17 PM przez EwaK
Cześć forumowicze.
Prawie wszyscy trzymamy kopie naszych plików w chmurze. Jednym z dostępnych rozwiązań w tym zakresie jest usługa Samsung Cloud.
Możemy za jej pomocą wykonać backup zawartości naszych urządzeń.
Samsung Cloud pozwala również na bieżąco synchronizować kontakty, notatki, dane klawiatury oraz przeglądarki internetowej.
Do informacji zgromadzonych w chmurze mamy również wygodny dostęp z pozycji naszych komputerów.
Wystarczy, że wejdziecie na stronę https://support.samsungcloud.com i zalogujecie się do swojego konta Samsung.
Znajdziecie tu dostęp do wszystkich istotnych informacji odnośnie danych zgromadzonych w Samsung Cloud.
Użycie Chmury.
Znajdziecie tu informacje o rozmiarze limitu przypisanego do Waszego konta, ilości pozostałych do wykorzystania gigabajtów oraz wyszczególnienie kategorii przechowywanych plików wraz z ich łącznym rozmiarem.
Galeria.
W Galerii znajdują się Wasze zdjęcia i nagrania wideo, zupełnie jak w telefonie.
Możecie w prosty i szybki sposób włączyć podgląd materiałów, pobrać je na komputer lub usunąć z Samsung Cloud. Usunięte elementy trafiają do kosza, z którego w razie potrzeby możemy odzyskać pliki.
Inne zsynchronizowane dane.
W tym dziale sprawdzicie pozostałe zsynchronizowane elementy.
- kontakty
- klawiatura
- notatki
- dane przeglądarki
Dysk Samsung Cloud.
Klasyczna przestrzeń dyskowa w chmurze.
Znajdziecie tu wszystkie ręcznie przesłanie pliki z Waszych telefonów.
Kopie zapasowe urządzenia.
Możecie tu podejrzeć kopie zapasowe wszystkich urządzeń powiązanych z Waszym kontem Samsung.
Widoczna jest również data utworzenia kopii, będziecie zatem wiedzieli, czy dane są aktualne.
My Knox i Mój Sejf.
Ostatnią pozycją jest informacja o zaszyfrowanych danych z Waszych telefonów. Podobnie jak w wypadku kopii zapasowej, widoczna jest data synchronizacji.
Korzystacie już z Samsung Cloud na komputerze? Podzielcie się swoją opinią.
08-12-2020 09:00 AM
Udało się odzyskać zdjęcia z usługi OneDrive?
08-12-2020 09:06 AM
08-12-2020 10:14 AM
Wygląda zatem na to, że nie miałeś włączonej synchronizacji z chmurą OneDrive. Jeżeli dane zostały usunięte z konta Samsung to obawiam się, że nie ma możliwości odzyskania danych.
16-02-2021 11:32 PM
A ja mam taki problem ze zaloguje sie w samsung cloud, pokazuje mi cala zawartosc ale jak w nia klikne to mi wychodzi komunikat o uwierzytelnianiu adresu email. Klikam w to i wystepuje blad ze nie jest mozliwe wyslanie weryfikacji na moj email i ze w samsung account mam zaktualizowac email. Tylko ze nie widze takiej opcji! Prosze o pomoc!
17-02-2021 12:01 AM
17-02-2021 09:15 AM
@Montray, na stronie Samsung Account możesz zarządzać adresami i innymi danymi odnośnie konta. Zaloguj się korzystając z poniższego odnośnika. Po zalogowaniu musisz kliknąć w zakładkę "Profil" widoczną na samej górze.
17-02-2021 10:22 PM
tak, a gdy klinkę w ten niebieski odnośnik to wyskakuje błąd weryfikacji adresu email.
17-02-2021 10:23 PM
Tak robię, ale i tak nie mam nic o potwierdzeniu adresu email itp..
18-02-2021 09:10 AM
@Montray, spróbuj w takim razie zadać pytanie do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members lub skorzystaj z poniższego odnośnika.
https://help.content.samsung.com/csweb/main/main.do