Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Cloud - problem.

(Temat utworzony: 29-12-2018 12:13 AM)
3217 Wyświetlenia
Montray
Apprentice
Opcje

Witam!
Mam dwa telefony i teraz z tego jednego chcialbym zdalnie (przy pomocy pc badz drugiego telefonu 0- oczywiscie z zalogowanym kontem samsung cloud) wlaczyc synchronizacje.
Ostatnia synchronizacja jest z 11 grudnia a potrzebuje pilnie aktualne dane z tego telefonu - telefonu fizycznie nie mam a potrzebuje zrobic to w trybie pilnym.

Da sie jakos zdalnie ustawic na tamtym telefonie aby zrobil synchronizacje i przeslal aktualne dane do Samsung Cloud tak abym mogl sobie pobrac wszystko na nowym telefonie?
Prosze o pomoc! 

PS : jesli to powyzej jest nie wykonalne to jak sprawdzic co jaki czas jest robiona kopia zapasowa?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Montray u mnie kopia przechodzi, fakt, że z błędem dyktafonu, ale przechodzi. 

Może u rodziców wyłączona jest opcja synchronizacji w panelu przycisków szybkich ustawień. Najlepiej mieć aktywne zarówno wifi jaki opcję synchronizacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

22 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Montray a gdy zalogujesz się na nowym telefonie na swoje  konto Samsung, to przypadkiem nie widzisz w Samsung Cloud kopii zapasowych z drugiego urządzenia?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Montray
Apprentice
Opcje

Tak, masz racje ale jest kopia z 11 grudnia a potrzebuje z aktualnymi danymi czyli swiezej kopi zapasowej. 

I teraz nie wiem kiedy ona sie utworzy i pojawi  w Samsung Cloud.

A jeszcze lepiej byloby jakby mozna bylo jakos zdalnie ja wymusic jesli jest taka mozliwosc.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Da się wymuśić synchronizację.  Trzeba wejść w "Ustawienia" > "Chmura i konta" > "Samsung Cloud" > Wchodzimy w menu(trzy kropki w prawym górnym rogu) i wybieramy "Ustawienia" > "Ustawienia Synchronizacji" > Znowu wchodzimy w menu (trzy kropki) > Synchronizuj teraz. W tym momencie wybrane przez nas elementy zostaną synchronizowane. Screenshot_20181229-130319_Samsung Cloud.jpgScreenshot_20181229-130256_Samsung Cloud.jpgScreenshot_20181229-130308_Samsung Cloud.jpg

Montray
Apprentice
Opcje

Tak, tylko ze to sie zrobi na urzadzeniu ktore mam przy sobie (nowy telefon), a ja potrzebuje z tego drugiego telefonu (starego).

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Nie masz dostępu do starego lub kontaktu z osobą która go użytkuje? Wystarczy poprosić aby zrobiła kopię i po sprawie.

No chyba, że kombinujesz i próbujesz uzyskać dostęp do jej danych bez jej wiedzy. :smiling-face-with-sunglasses::winking-face:

0 Like
Montray
Apprentice
Opcje
Telefon zostawilem w swieta u rodzicow, kupilem tam nowy telefon, myslalem ze zgralem wszystko a nie zgralem.
Do rodzicow mam 400km wiec ot tak sobier nie pojade.
A rodzice z racji wieku tez nie do konca mi pomoga.
Prosic zeby chodzili po sasiadach tez mi sie nie usmiecha, mam pelno danych itd ktore wolalbym zeby nikt nie ogladal/czytal.
Wysylka tez z racji swiat i nowego roku to ciezki temat.

Myslalem ze da sie jakos inaczej.
Wychodzi ze nie. A niektore dane potrzebuje na juz.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Czy tamtem telefon jest nadal zalogowany na twoje konto Samsung? Jeżeli tak, możesz spróbować zdalnie poprzez stronę: https://findmymobile.samsung.com/ zlecić wykonanie kopii i wtedy spróbować na telefonie przywrócić dane.

Montray
Apprentice
Opcje
Tak jest zalogowany na moje konto. Nie usuwalem nic z telefonu i nie dawalem ustawien fabrycznych.

Ok jak bede w domu to sprawdze i moze sie uda.
Bylbym bardzo zadowolony jakby sie udalo.
0 Like
Montray
Apprentice
Opcje

Klikam w synchronizacje ale mysli bardzo dlugo wyskakuje blad.

Nie wiem czamu.

Trudno..

0 Like