29-12-2018 12:13 AM
Witam!
Mam dwa telefony i teraz z tego jednego chcialbym zdalnie (przy pomocy pc badz drugiego telefonu 0- oczywiscie z zalogowanym kontem samsung cloud) wlaczyc synchronizacje.
Ostatnia synchronizacja jest z 11 grudnia a potrzebuje pilnie aktualne dane z tego telefonu - telefonu fizycznie nie mam a potrzebuje zrobic to w trybie pilnym.
Da sie jakos zdalnie ustawic na tamtym telefonie aby zrobil synchronizacje i przeslal aktualne dane do Samsung Cloud tak abym mogl sobie pobrac wszystko na nowym telefonie?
Prosze o pomoc!
PS : jesli to powyzej jest nie wykonalne to jak sprawdzic co jaki czas jest robiona kopia zapasowa?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
01-01-2019 01:50 PM
@Montray u mnie kopia przechodzi, fakt, że z błędem dyktafonu, ale przechodzi.
Może u rodziców wyłączona jest opcja synchronizacji w panelu przycisków szybkich ustawień. Najlepiej mieć aktywne zarówno wifi jaki opcję synchronizacji.
29-12-2018 12:24 AM
@Montray a gdy zalogujesz się na nowym telefonie na swoje konto Samsung, to przypadkiem nie widzisz w Samsung Cloud kopii zapasowych z drugiego urządzenia?
29-12-2018 10:20 AM
Tak, masz racje ale jest kopia z 11 grudnia a potrzebuje z aktualnymi danymi czyli swiezej kopi zapasowej.
I teraz nie wiem kiedy ona sie utworzy i pojawi w Samsung Cloud.
A jeszcze lepiej byloby jakby mozna bylo jakos zdalnie ja wymusic jesli jest taka mozliwosc.
29-12-2018 01:14 PM
Da się wymuśić synchronizację. Trzeba wejść w "Ustawienia" > "Chmura i konta" > "Samsung Cloud" > Wchodzimy w menu(trzy kropki w prawym górnym rogu) i wybieramy "Ustawienia" > "Ustawienia Synchronizacji" > Znowu wchodzimy w menu (trzy kropki) > Synchronizuj teraz. W tym momencie wybrane przez nas elementy zostaną synchronizowane.
29-12-2018 04:04 PM — edytowano 29-12-2018 04:06 PM
Tak, tylko ze to sie zrobi na urzadzeniu ktore mam przy sobie (nowy telefon), a ja potrzebuje z tego drugiego telefonu (starego).
29-12-2018 05:50 PM
Nie masz dostępu do starego lub kontaktu z osobą która go użytkuje? Wystarczy poprosić aby zrobiła kopię i po sprawie.
No chyba, że kombinujesz i próbujesz uzyskać dostęp do jej danych bez jej wiedzy.
30-12-2018 08:59 AM
30-12-2018 09:05 AM
Czy tamtem telefon jest nadal zalogowany na twoje konto Samsung? Jeżeli tak, możesz spróbować zdalnie poprzez stronę: https://findmymobile.samsung.com/ zlecić wykonanie kopii i wtedy spróbować na telefonie przywrócić dane.
30-12-2018 09:08 AM
31-12-2018 05:53 PM
Klikam w synchronizacje ale mysli bardzo dlugo wyskakuje blad.
Nie wiem czamu.
Trudno..