Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Cloud - problem.

(Temat utworzony: 01-01-2019 01:50 PM)
2725 Wyświetlenia
Montray
Apprentice
Opcje

Witam!
Mam dwa telefony i teraz z tego jednego chcialbym zdalnie (przy pomocy pc badz drugiego telefonu 0- oczywiscie z zalogowanym kontem samsung cloud) wlaczyc synchronizacje.
Ostatnia synchronizacja jest z 11 grudnia a potrzebuje pilnie aktualne dane z tego telefonu - telefonu fizycznie nie mam a potrzebuje zrobic to w trybie pilnym.

Da sie jakos zdalnie ustawic na tamtym telefonie aby zrobil synchronizacje i przeslal aktualne dane do Samsung Cloud tak abym mogl sobie pobrac wszystko na nowym telefonie?
Prosze o pomoc! 

PS : jesli to powyzej jest nie wykonalne to jak sprawdzic co jaki czas jest robiona kopia zapasowa?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Montray być może ten drugi telefon nie ma dostępu do internetu, kopia robiona jest po pakiecie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Montray
Apprentice
Opcje
Ma dostep, jest karta z abonamentu z pakietem.
Jak jestem na stronie to mi sie wyswietla ze polaczylo i ze status ONLINE ale gdy daje kopie to mysli bardzo dlugo itd.
Wylaczylem komputer i ta strone wracam po paru godzinach i za kazdym razem ze blad w robieniu synchronizacji.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Montray aktywuję zdalną kopię u siebie, sprawdzę i dam znać.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Montray u mnie kopia przechodzi, fakt, że z błędem dyktafonu, ale przechodzi. 

Może u rodziców wyłączona jest opcja synchronizacji w panelu przycisków szybkich ustawień. Najlepiej mieć aktywne zarówno wifi jaki opcję synchronizacji.

Montray
Apprentice
Opcje

Jeszcze mam pytanie.... zrobilo mi kopie , pobiera prawie wszystko i myslalem ze wszystkio, jednak dzisiaj zauwazylem ze tylko do 57% a pozniej blad i nie doczytuje calej reszty z kopi zapasowej. W czym moze byc problem?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Montray pewnie w samej kopii, możliwe że wykonała/zapisała się z błędem. Ciężko zgadywać, nie mając przed sobą urzadzeń lub dostępu do konta. 😞

Spróbuj wykonać ją (kopię) ponownie.

0 Like
Montray
Apprentice
Opcje

wlasnie tak zrobilem, np wczesniejsza kopia miala 750mg a ta z dzisiaj miala na stronie 800mb wiec sie ucieszylem ze dosle wszystko ale jednak blad, ok porobie jeszcze kilka kopi

0 Like
MarioMario2023
Explorer
Opcje
Kiedy loguje się do samsung Cloud na komputerze, nie da się wyświetlić treści np.notesu? Jak to odblokować?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
MarioMario2023
Explorer
Opcje
A jak przeglądać notatki samsung na komputerze? W samsung cloud się nie da
0 Like