Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S23u, problem z wczytywaniem stron www na wifi 5Ghz

(Temat utworzony: 05-11-2023 10:23 AM)
468 Wyświetlenia
Kdomel
Journeyman
Opcje
Cześć.

Mam problem z wczytywaniem stron www na dowolnie wybranej przeglądarce na wifi 5Ghz, domyślnie używam przeglądarki chrome. Problem polega na długim wczytywaniu stron internetowych, nieraz nawet strona wygląda jak zawieszona i dopiero po kilku sekundach pojawiają się pierwsze treści jak np. tekst. 
Na s23 nie mam tego problemu. Oba telefony są zaktualizowane do ui6.
Winy szukać w ustawieniach routera, czy w samym s23u?
Dodam, że po ponownym uruchomieniu routera problem znika na kilka godzin i znowu się pojawią (na s23 nie).

Proszę o pomoc.

image

Ustawienia routera wifi dla 5ghz

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kdomel
Journeyman
Opcje
Potwierdzam, że zmiana kanału z auto na 48 (w wyniku analizy z apki wifi analyzer) pomogło. Drugi dzień bez problemów. Więc u mnie był problem w kwestii odpowiedniej konfiguracji routera. Dzięki za pomoc zaangażowanym

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy router jest podłączony do internetu światłowodowego?
Kdomel
Journeyman
Opcje
Tak, mam światłowód.
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
U siebie mam 5Ghz/6Ghz, szyfrowanie wpa2-psk typ auto i wszytko działa na częstotliwości 160Mhz z protokołem 802.1ac/ax. Nigdy nie miałem problemów z WiFi. Spróbuj zresetować ustawienia WiFi przez kod *#2663# klikając każdą opcję kolejno.
0 Like
Kdomel
Journeyman
Opcje
Próbuję z ustawieniami routera. Jak się uda, to wrzucę co ustawiłem.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ostatnio z routerami Orange po światłowodzie są spore problemy i często gubią pasmo 5Ghz
Kdomel
Journeyman
Opcje
Mam od innego operatora.
0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
A co mówi speed test może to coś po stronie operatora mam światłowód orange i s23 ultra i wszystko śmiga bystro bez problemów. Dodam że android 13 i żadnej bety nie testowałem
0 Like
Kdomel
Journeyman
Opcje
Speed test ok.
Zmieniłem kanał na 48 bo w trybie auto pokrywał się z innymi sygnałami w pobliżu. Póki co jest dobrze, zobaczymy po jakimś czasie.Screenshot_20231105_110750_Chrome.jpg
Rozwiązanie
Kdomel
Journeyman
Opcje
Potwierdzam, że zmiana kanału z auto na 48 (w wyniku analizy z apki wifi analyzer) pomogło. Drugi dzień bez problemów. Więc u mnie był problem w kwestii odpowiedniej konfiguracji routera. Dzięki za pomoc zaangażowanym