Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S22 Ultra. Nietypowy problem z dźwiękiem na słuchawkach przewodowych

(Temat utworzony: 11-11-2022 11:19 PM)
1499 Wyświetlenia
Mitschel
Voyager
Opcje
Witam,
niedawno stwierdziłem w swoim s22 ultra dziwne zjawisko związane z odtwarzaniem dźwięku na słuchawkach przewodowych podczas korzystania z aplikacji Teams i Netflix. Otóż na początku po uruchomieniu ww aplikacji wszystko działa wzorowo, jednak po kilkudziesięciu minutach (nie ma reguły, niekiedy po 20 innym razem po 50) dźwięk staje się metaliczny i zdeformowany. Nie ma znaczenia, czy połączenie jest realizowane przez wifi, czy przez dane komórkowe. Zatrzymanie i wznowienie odtwarzania treści nie pomaga - muszę fizycznie odłączyć i podłączyć sluchawki na nowo, jednak zhawisko po jakimś czasie powraca. Problem stwierdzam żarówno na oryginalnych słuchawkach samsunga AKG eo ic100bb ze złączem usb-c jak i przejściówce samsunga usb-c na mini jack i podłączonych słuchawkach do rozmów konferencyjnych logitecha. Nie potrafię określić, czy jest to związane z najnowszą wersją androida (13), bo przed aktualizacją nie korzystałem ze słuchawek. Czy ktoś ma podobne doświadczenie? Może jakaś sugestia?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
14 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mitschel, dziękuję za informację. Cieszę się, że problem został rozwiązany.

0 Like
krzyś123
Voyager
Opcje
Nie. Ale wczoraj wyczyściłem pamięć w aplikacjach Adapt sound i Jakość dźwięku i efekty i chyba coś się poprawiło. Zobaczymy jak będzie dalej.
Mitschel
Voyager
Opcje
👍
0 Like
krzyś123
Voyager
Opcje
Wcześniej żadne ustawienia dźwięku nic nie dawały, natomiast po wykonaniu operacji - wyczyść pamięć i wyczyść dane - w aplikacjach Adapt sound I jakość dźwięku I efekty nastąpiła poprawa.