Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22 ultra mms dual sim

(Temat utworzony: 03-03-2022 07:53 PM)
2776 Wyświetlenia
Krisu42
Pioneer
Opcje
Witam, czy normalnym jest, że muszę przełączać pomiędzy dwiema kartami dane komórkowe, by móc odbierać/wysyłać mmsy z dwóch kart?

W starym fonie p30 pro dwie karty chodziły równocześnie i nie było z tym problemu.
29 Odpowiedzi
Jarek2000
Explorer
Opcje
Dane przełączają się automatycznie, może faktycznie to kwestia aplikacji - też działam na oryginalnej SamsungaSmartSelect_20220304-222808_Messages_64222_1646429288.jpg
0 Like
Krisu42
Pioneer
Opcje
Ustawiłem apkę samsungowską. Nie mam w niej nawet opcji wyboru z której sim ma wysyłać sms. Mało tego, przy dłuższych smsach, wyskakuje mi powiadomienie, że osiągnięto limit 160 znaków... Dość mam tej padaki za 6k! Poprzedni p30 pro sprzed 3 lat jest petardą w porównaniu do tego gówna. Chodzi lepiej po 3 latach, bez przywracania ustawień fabrycznych, niż ta padaka.
0 Like
Jarek2000
Explorer
Opcje
Cześć,  
czy w waszych S22 Ultra też nie przekształca długiego SMSa na MMSa ?
Czy to błąd oprocentowania?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Jarek2000 Witam. A masz włączony Czat RCS? Przy pisaniu SMS- a przed zmianą na MMS pokażą się cyfry ile jeszcze zostało znaków. Przy pisaniu nową formą RCS jeśli odbiorca też to ma włączone to tak naprawdę w nieskończoność.
zielnet
Explorer
Opcje

Dziś tez zauważyłem u siebie ten problem - nie przekształca sms w mms przy dłuższym tekście - czy ktoś znalazł jak to naprawić ? ( s22 ultra)

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@zielnet, ostatnio był poruszany podobny temat tu: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/aplikacja-wiadomo%C5%9Bci-przekroczono-m...

Na końcu napisałem, jak zgłosić błąd do Samsunga do poprawy.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Jarek2000
Explorer
Opcje
Mam tak samo, przychodzący mms z drugiej karty sim prosi o przełączenie danych. Wysyłając również trzeba zmienić. Kuriozum Note 20 tak nie było. W tańszych modelach chodzi to bez problemu
wampir1979
Student
Opcje

Mam to samo dzwoniłem na info i nic nie da się z tym zrobić.Trzeba przełączać internet między kartami.Najsmieszniejsze to że tylko Samsung ma z tym problem i nikt inny.Jest możliwość wgrania oprogramowania żeby to naprawić ale stracimy gwarancję.

0 Like
Members_BH4RKO0
Student
Opcje

OMG mam ten sam problem a dual sim jest dla mnie kluczowe. Stary xiaomi to umiał, nie sądziłem że flagowiec może mieć z takim banałem problem. Najgorsze ŻE MMS przychodzą mi i na prywatna i służbową kartę i ciągle przełączanie to katorga!

Shame shame shame samsung ...

A miał być oneplus tylko integracja z watch4 classic mnie skusiła. Mam telefon drugi dzień i już się za innym rozglądam a leciwe mi8 4 lata katowałem jak złoto... 😞

Powrót do serii galaxy po 10 latach nieudany 😞

Members_BH4RKO0
Student
Opcje

Ok updejt

Aplikacja samsunga pokazuje z której karty idzie SMS tylko trzeba wejść w wiadomość. Będę testować jak działa w praktyce przełączanie sim.

Może i da radę z tą systemową 

Pozdrawiam