Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 Fe Bluetooth kodek LDAC znikł

(Temat utworzony: 31-01-2022 01:41 AM)
6481 Wyświetlenia
Morales2
Explorer
Opcje

Niestety mam problem z połączeniem słuchawek Bluetooth po LDAC

Przez moment dało się wybrać w opcjach ustawienia Bluetooth kodek LDAC i słuchawki grały super, ale niestety za chwilę znikł LDAC  i zostało tylko do wyboru połączenia i dźwięk i łaczy się tylko SBC - porażka

Niestety wybrałem ten telefon bo dobrze grał.

W sklepie na wystawowych telefonach da sie wybrać w opcjach Bluetooth LDAC bez problemu a  tu w świeżo nabytym telefonie taka lipa.

Mam najnowsze oprogramowanie.

Dziwne bo brakuje też aplikacji systemowej muzycznej gzie w sklepach na telefonach demo jest.  

Totalna porażka. To chyba mój pierwszy i ostatni samsung (nieprzypadkowo z małej litery) :(. Szkoda tylko, że z tym czymś będę teraz się bujał 😞

0 Like
JaPi5
Journeyman
Opcje
W piątek podłączę Sony WH-1000XM3 ciekaw jestem czy będą odtwarzały LDAC?
Gdzie leży problem Android 13/Samsung czy Soft Huawei?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Sądzę, że wszystko po trochu. Samsunga nie interesuje czy słuchawki innych firm będą współpracować z ich oprogramowaniem. Huawei nie musi być zainteresowany tym, żeby jego słuchawki grały i łączyły się z telefonem od konkurencji. Google w ogóle się nie przejmuje, niczym. Daje oprogramowanie, producenci dostosowują go pod swoje pomysły, preferencje, pod swój interes. Nie można wskazać konkretnego winowajcy.
JaPi5
Journeyman
Opcje
Tu reakcją ze strona Huaweia byłem zaskoczony pozytywnie. Szybko odpisali na maila z instrukcją co mogę zrobić. Niestety nie pomogło, czekam na dalsze ruchy Samsunga i Huaweia. Liczę na ich wsparcie. A czy dobrze liczę i czy się nie przeliczę to najbliższe dni pokażą. Co reprezentują.
0 Like
Members_6jM4MCY
Apprentice
Opcje

Dokładnie mam to samo na S22 po aktualizacji do androida 13 straciłem LDAC na huawei free buds pro 2. Sony 100abn dalej maja ldac a huaweie nie. Napisałem do huawei ze potrzebna jest aktualizacja z ich strony, ale oni uważają ze to wina samsunga i tak zaczyna się spychologia. Napisz jak uda Ci się rozwiązać ten problem.

0 Like
Members_6jM4MCY
Apprentice
Opcje

Dobre chęci to nie wszystko. Huawei sprzedał produkt, który powinien aktualizować. A tego nie robi, już miesiąc mija. pozostaje czekać albo wrócić do androida 12

0 Like
JaPi5
Journeyman
Opcje
Jakie słuchawki podłączasz?
0 Like
Members_6jM4MCY
Apprentice
Opcje

Huawei free buds pro 2 i Sony 100abn na soniakach działa ldac a na huwaeiach przestał działać po aktualizacji do Androida 13

0 Like
Members_OTbUkRu
First Poster
Opcje

posiada Samsung S21 z android13 i kupił używany 1000mх2. Aby aktywować LDAC i rozwiązać problem, należy usunąć wszystkie urządzenia, z którymi słuchawki były sparowane. Zrobiłem to całkowicie zresetowałem słuchawki.

Screenshot_20221220_120254_Chrome.jpg

Members_6jM4MCY
Apprentice
Opcje

Ale ldac z Sony działa. Przestał działać na słuchawkach huawei free buds pro 2

0 Like
kenczorf
Navigator
Opcje
Kto rozwiązał problem z ldac i huawei buds pro 2? Kupiłem je dziś dla ldac i z samsungiem s22u i nie działa...
0 Like