Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

S20 FE problem z Nfc Hce

(Topic created on: 25-02-2022 09:19 PM)
800 Views

I have this problem too

Hexadecymalny
Student
Options

Witam. Niedawno kupiłem S20FE. Przeszedłem z A52. Mam kłopot z płatnością HCE z użyciem NFC. Na terminalu pojawia się komunikat "użyj innej karty" lub "karta zablokowana". Na a52 problem nie występuje. Bank zweryfikował problem i stwierdził, że kłopot jest po stronie urządzenia. Wie ktoś jak to naprawić?

Dodatkowo mam problem z wyświetlaczem. Mam wyłączoną jasność adaptacyjna a mimo to w jasnym słońcu ekran się rozjaśnia a w ciemnym minimalnie przyciemnia.

Proszę o pomoc

0 Likes
5 REPLIES 5
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Hexadecymalny  Witam

Czy płatność odbywa się poprzez aplikacje mobilną banku?

Co do wyświetlacza proszę przeprowadzić diagnostykę czujnika światła w aplikacji Samsung Members.

Hexadecymalny
Student
Options

Tak, NFC używa aplikacji Millenium Banku - HCE. Jeszcze raz podkreślenia, że na A52 nie ma tego problemu. S20 FE jest świeżo po hard resecie.

Diagnostyka wskazuje, że czujnik jest OK. Być może to funkcja w oprogramowaniu jak w Huawei?

0 Likes
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Options

Czy przywracałeś kopię zapasową poprzedniego urządzenia? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli tak to wykonaj hard reset bez przywracania kopii.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Likes
Hexadecymalny
Student
Options

Nie przywracałem. Wykonałem hard reset.

0 Likes
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Options

W takim wypadku pozostaje zgłosić błąd do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members. Wskazówkę znajdziesz w poniższym odnośniku.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

0 Likes