25-02-2022 09:19 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Report Inappropriate Content
Witam. Niedawno kupiłem S20FE. Przeszedłem z A52. Mam kłopot z płatnością HCE z użyciem NFC. Na terminalu pojawia się komunikat "użyj innej karty" lub "karta zablokowana". Na a52 problem nie występuje. Bank zweryfikował problem i stwierdził, że kłopot jest po stronie urządzenia. Wie ktoś jak to naprawić?
Dodatkowo mam problem z wyświetlaczem. Mam wyłączoną jasność adaptacyjna a mimo to w jasnym słońcu ekran się rozjaśnia a w ciemnym minimalnie przyciemnia.
Proszę o pomoc
25-02-2022 10:36 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Hexadecymalny Witam
Czy płatność odbywa się poprzez aplikacje mobilną banku?
Co do wyświetlacza proszę przeprowadzić diagnostykę czujnika światła w aplikacji Samsung Members.
25-02-2022 11:28 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Tak, NFC używa aplikacji Millenium Banku - HCE. Jeszcze raz podkreślenia, że na A52 nie ma tego problemu. S20 FE jest świeżo po hard resecie.
Diagnostyka wskazuje, że czujnik jest OK. Być może to funkcja w oprogramowaniu jak w Huawei?
26-02-2022 08:17 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Czy przywracałeś kopię zapasową poprzedniego urządzenia? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli tak to wykonaj hard reset bez przywracania kopii.
Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
26-02-2022 09:17 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Nie przywracałem. Wykonałem hard reset.
28-02-2022 09:14 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
W takim wypadku pozostaje zgłosić błąd do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members. Wskazówkę znajdziesz w poniższym odnośniku.
Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...