Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Yubikey NFC

(Temat utworzony: 20-02-2024 06:50 PM)
945 Wyświetlenia
Esagie87
Explorer
Opcje
Hej czy ktoś także ma problem z kluczami fizycznymi i NFC?

Gdy chce się zalogować przy pomocy klucza fizycznego, to NFC łapie za którymś razem dopiero, a i tak nie odblokowuje konta.
Pomaga dopiero wpięcie klucza pod USB.

Mam dwa klucze, więc o uszkodzeniu nie ma mowy. 
3 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Esagie87, miałem tak z S23 za pierwszym razem jak zacząłem korzystać z tych kluczy. Skonfigurowałem je z kontem Google i chciałem przetestować na telefonie, jak działa logowanie się przez NFC. Nie zadziałało, przykładałem na różne sposoby i nic, aż spanikowałem i podłączyłem przez USB i się udało.

Ochłonołem, wylogowałem się i spróbowałem zalogować się ponownie. Wtedy zauważyłem, że w przypadku tych kluczy trzeba je przyłożyć bardzo dokładnie w miejscu, gdzie w smartfonie jest moduł NFC. Od tamtej pory logowanie za każdym razem odbyła się błyskawicznie.

Nawet teraz spróbowałem to zrobić i pierwotnie odruchowo przyłożyłem klucz trochę wyżej modułu NFC (mniej więcej tak, jak przykładam telefon do terminali płatniczych), więc nie zatrybiło i dopiero później dokładnie spojrzałem, gdzie przykładam i zrobiłem to dobrze i zadziałało.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Esagie87
Explorer
Opcje
W sumie chyba ogarnąłem. Osobno dodajemy klucz fizycznie wpięty i osobno robimy klucz na NFC. Teraz sprawdzałem i działa
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Esagie87, w sumie jest to jakieś rozwiązanie. Ja konfigurowałem wszystko przez kompa, więc oba klucze były podpinane przez USB.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like