Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 brak ANT+ po aktualizacji

(Temat utworzony: 24-12-2022 03:14 PM)
1772 Wyświetlenia
Smrek
First Poster
Opcje
Witam. Po aktualizacji do android 13, przestalo działac połączenie ANT+. Kupiłem specjalne czujniki prędkości i kadencji, kupiłem aplikacje i wszystko teraz nie działa. Ludzie piszą na forach o tym problemie ale jak na razie nie ma rozwiązania. Wiadomo co w tej sprawie będzie robione i kiedy zostanie to naprawione?
0 Like
14 Odpowiedzi
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
A nie idzie doinstalować . Np z appmirror ? Może by działało
0 Like
Smrek
First Poster
Opcje
Mam wszystko poinstalowane do najnowszych wersji
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Ale sa takie male apki w systemie które się nazywaja ant plus , ant service i takie tam ?
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Ale sam tam zainstalowane w telefonie takie małe apki jak Ant plus Ant serwis
0 Like
Smrek
First Poster
Opcje
Mam te apkiScreenshot_20221224_163541_Settings.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Smrek Próbowałeś robić jakieś resety? Możesz wyczyścić partycję cache i zrobić reset ustawień sieciowych w zasadzie bez bólu głowy o usunięcie danych. Wipe cache zrobisz tak jak na filmiku poniżej, tylko pamiętaj, że na Android 13 telefon musi być podpięty do komputera kablem USB inaczej nie wejdziesz do recovery:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Reset sieciowy robisz normalnie przez ustawienia:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieciowe

Jeżeli problem poszedł po aktualizacji, prześlij też raport o błędach przez Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

0 Like
DżemPomidorowy
Apprentice
Opcje
Dzień dobry, czy orientujecie się czy to prawda że Samsung usunął ant+ z S23 ultra? Korzystam z wielu czujników na ant+ i już miałem zmieniać mojego note10+ na S23 ultra i byłby zonk.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
W S22 Ultra nie ma, obawiam się że w wersji S23 Ultra również nie ma.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

DżemPomidorowy
Apprentice
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Swoją drogą słabo to wygląda, od zawsze topowe Samsungi miały ant+, pewnie chcieli przyoszczędzić parę centów na licencji..., no cóż, może nadszedł czas wypróbować iPhone skoro przy Samsungu już ant+ mnie nie trzyma.
0 Like