Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 5G Android 11 problem z Messenger

(Temat utworzony: 30-01-2021 12:10 AM)
5463 Wyświetlenia
derulo
Student
Opcje

Witam,

Jestem użytkownikiem S20 5g 12/128 od lipca 2020 roku. Po zaktualizowaniu Androida do wersji 11 mam problem z aplikacją Messanger, a mianowicie:

- dymki czatów za każdym razem są w jednym, tym samym miejscu - 2/3 wysokości ekranu po lewej stronie,

- powiadomienia od otrzymanych wiadomości nie znikają, nawet po odczytaniu jej

- czasami nie mogę przewijać czatu, muszę uruchomić aplikację ponownie i dopiero wszystko działa

Mój kolega na S20 FE 5G też ma ten problem. Zdażyło się to jeszcze komuś? 

Pozio
Student
Opcje

witam, jak ustawić customowe dźwięki wiadomości dla aplikacji messenger lite?

gdy wchodzę w ustawienia messenger lite-> dźwieki i powiadomienia- mam tylko to:

Screenshot_20220621-100856_Messenger Lite.jpg

gdy wejde w "i":
Screenshot_20220621-100906_One UI Home.jpg

to mam tylko:

Screenshot_20220621-100915_Settings.jpg

ten oryginalny dźwięk messengera jest dla mnie nie do zniesienia...

telefon zakupiłem miesiąc temu i wrzuciłem od razu najnowszego 3 plikowca XEO z czerwca 2022.

anyone?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pozio, Sprawdzałeś opcje dostępne pod zakładką Notification categories ? Trzeci zrzut ekranu.

Pozio
Student
Opcje

o widzisz, dzięki... wchodziłem tam, ale tam były tylko suwaki do włączenia powiadomień, nie sądziłem, ze mozna też wejsc w opcje tam ukryte... ale to i tak koniec końców  jest nędza, bo do wyboru są tylko standardowe dźwięki..

w jaki folder wrzucić swoje dzwonki i w jakim formacie, żeby pokazały się na liście dźwięków do wyboru?

0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@Pozio w aplikacji Moje Pliki służą do tego foldery Ringtones i Notifications odpowiednio dla powiadomień i samych dzwonków. Czasem nie widać folderu, musisz wtedy wpisać jego nazwę w wyszukiwarce.

Marta05
First Poster
Opcje

image
Czy ktoś miał taki sam problem i wie jak to naprawić żeby się nie pojawiało. Telefon był aktualizowany, i zoptymalizowany. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Marta05 Witam. Na początku wyczyść dane aplikacji. Ustawienia - Aplikacje - Messenger - Domyślna pamięć - Wyczyść dane. I sprawdź czy aplikacja ma najnowszą wersję oprogramowania.
Adix77
Journeyman
Opcje
Siemka też mam ten problem od ostatniej aktualizacji i przed chwilką wyczyściłem no i problem po chwili wrócił a mam najnowszą wersję oprogramowania
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam To widocznie problem leży po stronie samej aplikacji.
Members_wlCPQbP
First Poster
Opcje

Witam. 

Natknąłem się na problem z telefonem S20 FE 5g. Mam go zaledwie od kilku tygodni i niestety problem jest taki, iż po  zainstalowaniu messengera i włączeniu dymków czatu po wejściu w nie wyskakuje błąd: "Aplikacja Messenger nie została zoptymalizowana pod kątem używania jej z najnowszą wersją systemu Android. Dotknięcia ekranu mogą być opóźnione lub nierozpoznawalne." i jak mówi błąd ekran reaguje na dotknięcia z opóźnieniem nawet 10 sekundowym. U znajomych, mających ten sam system operacyjny (android 12) lecz inny model telefonu (Samsung Galaxy A71 oraz A51) nie występuje ten błąd. Czym może być to spowodowane? Jak to naprawić? Oraz czy w ogóle da się samemu naprawić ten błąd? 

Pozdrawiam

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Members_wlCPQbP Witam. Ten problem występuje u wielu użytkowników i jest to problem samej aplikacji. Proszę na wstępie wyczyścić dane aplikacji. Ustawienia - Aplikacje - Messenger - Domyślna pamięć - Wyczyść dane. Jeśli to nie pomoże to odinstalować ją i ponownie zainstalować